• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Dosya Boyutu

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,

Form'lar, Modül'ler ve Kodlardan oluşan bir excel dosyam var. Dosya boyutum zaman zaman büyüyor zaman zaman küçülüyor. Ancak, şöyle birşey oluyor. eklediğim bazı formları, nesneleri, kodları sildiğimde dosya boyutu azalması gerekirken daha da artıyor.
Bazen de form,nesne kod ekliyorum bu seferde dosya boyutu artması gerekirken azalıyor. Bu nasıl bir iştir?

özellikle şöyle birşey deniyorum; dosyamı kopyalıyorum. kopya üzerinde örnek çalışmalar yapıyorum. dosya ebatı büyüyor. daha sonra, yaptığım değişiklikleri birebir geri alıyorum. asıl dosya ile yedek dosya arasında hiçbir fark olmamasına rağmen dosya boyutunda fazlaca fark oluyor.
Neden oluyor?

excel dosyaları optimize edilebilir mi? excel de böyle bir özellik var mıdır?

İyi çalışmalar.

Dosyanızı hep aynı office sürümünde mi kullanıyorsunuz.

Örneğin Office 2007 de kullandığım bir tabloyu.
Office 2003 de açıp kaydettiğimde boyutu küçülmüş görünüyor. Ancak Office 2007 de açıp kaydettiğimde dosya botuyu yine artıyor.

Selam,
Sayın Ömer Hocam, Çok teşekkür ederim. dosyam 1799 KB'den 1316 KB'ye düştü.
verdiğiniz kodları inceleyemedim. Ancak, tüm sayfalarda geçerli öyle değil mi?

Dosya boyutum düştü. Ancak, herhangi bir sayfaya veri yazmasam da, mevcut kodları çalıştırmasam da, Form, nesne, kod ekliyorum, dosya büyümesi gerekirken küçülüyor. Form, nesne, kod siliyorum, dosya küçülmesi gerekirken büyüyor.

Peki form, nesne ve kod sayfalara yazılan kod metinlerine ait benzer optimize uygulamaları var mıdır?

Mesela Acrobat Reader programında optimize özelliği var pdf dosyası boyutu çok fazla küçülebiliyor.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Dosyanızı hep aynı office sürümünde mi kullanıyorsunuz.

Örneğin Office 2007 de kullandığım bir tabloyu.
Office 2003 de açıp kaydettiğimde boyutu küçülmüş görünüyor. Ancak Office 2007 de açıp kaydettiğimde dosya botuyu yine artıyor.

Selam,
İlginiz için çok teşekkür ederim. Hep aynı sürümde kullanıyorum. Daha doğrusu, dosya üzerinde çalışmalarım hep 2003 sürümde oluyor.

İyi çalışmalar.

Selam,
Sayın Ömer Hocam, Çok teşekkür ederim. dosyam 1799 KB'den 1316 KB'ye düştü.
verdiğiniz kodları inceleyemedim. Ancak, tüm sayfalarda geçerli öyle değil mi?

Dosya boyutum düştü. Ancak, herhangi bir sayfaya veri yazmasam da, mevcut kodları çalıştırmasam da, Form, nesne, kod ekliyorum, dosya büyümesi gerekirken küçülüyor. Form, nesne, kod siliyorum, dosya küçülmesi gerekirken büyüyor.

Peki form, nesne ve kod sayfalara yazılan kod metinlerine ait benzer optimize uygulamaları var mıdır?

Mesela Acrobat Reader programında optimize özelliği var pdf dosyası boyutu çok fazla küçülebiliyor.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Evet tüm sayfalar da işlem yapıyor.

Yalnız bu bahsettiğiniz olaylar sürekli oluyorsa dosyanızın bir yedeğini alıp tekrar sıfırdan dosyanızı hazırlamanızı öneririrm.

.

Eğer tüm sayfalar da işlem yapıyor.

Yalnız bu bahsettiğiniz olaylar sürekli oluyorsa dosyanızın bir yedeğini alıp tekrar sıfırdan dosyanızı hazırlamanızı öneririrm.

.

Sayın Ömer Hocam,
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 4. mesajdaki verdiğiniz kod tam olarak ne yapıyor? yanlışlıkla veri silerim farkına varamam diye soruyorum.
İyi çalışmalar.

Geri