• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel den Web formlarına veri kopyalamak

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Merhaba
Excel de kayıtlı bir takım verilerimiz var ve bu verileri sürekli tek tek kopyala yapıştır yaparak belli bir web sitesine formlara ekliyoruuz. bu veriler excele yazılmışken bu işlemi otomatikleştirerek veriler direk ilgili web sitesindeki forma kopyalayamazmıyım ? bu arada her satırın verisini ayır ayrı girmem gerekiyor 1. satırın verisini web sayfasına girip sayfanın sonundaki gönder butonuna basıyorum ardından 2. satır her ay bu işlemi 48 defa tekrarlamam gerekiyor. bu da ciddi zaman kaybı.

Arama Butonunu kullanırsanız konuyla ilgili onlarca örnek bulabilirsiniz.

verileri eklediğiniz web sayfasının adresi ( veya sayfa kodları)ve verilerin yer aldığı örnek bir dosya gönderirseniz yardımcı olabilirim.

Evet Mümkün;
örnek çalışmayı gün içinde ekleyebilirim.

Sayın Serdarokan;
verdiğiniz adresteki formda doldurulması gereken alanlar çok fazla excelle formu doldurmak sorun değil ama makro ile çok fazla alan tanımı yapmak gerektiği için bence ilgili siteye excel olmadan veri girişi yapmanız daha mantıklı.

ilgili dosyayı ekle gönderiyorum yardımcı olursanız sevnirim link dosyanın içinde mevcut.

Ekli dosyalar

Sayın Turk-x ilginiz için çok teşekkür ederim. Aslında ben o siteyi örnek bir çalışma olsun diye vermiştim. Yani o örnekten faydakanıp belki diğer sitelere uygulama yaparım diye düşünmüştüm. Yani imkan varsa bir kuple cevap yazarsanız çok makbule geçecek. Tekrar teşekkür ederim.

Geri