• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EXCEL den HTML ye Veri Aktarmak

Excel Vers. ve Dili
offis 2003
Selam arkadaşlar. 10 pclik bir ağım var. makinanın birinde günlük yapılan bir excel tablosu var . bu tabloya değerler giriliyor ve günlük çıktı alınıp dağıtılıyor. boşuna kağıt israfı . ağda bilgisayarın birini ISS kurdum . local web hizmeti veriyorum. ben istiyorum ki o tabloyu localdeki web sitesinden göstereyim bunu nasıl yapıcam yardımcı olurmusunuz ?
excel tablom ağda \\vbt\SANTRAL\2008\şubat.xls yolu bu . yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba;

Bununla ilgili ufak bir örnek hazırladım.

Ekli zip dosyasının içindeki Database-R2.xls dosyası Veri Tabanı olarak \\BilgisayarAdı\Ortak\TestFolder yolunda bulunuyor.

Yani; veri tabanının dosya yolu :

\\BilgisayarAdı\Ortak\TestFolder\Database-R2.xls

Bu dosya kapalı durumda iken, ekli ExcelVeriTabani5.htm dosyasını açtığınızda, sözkonusu veri tabanı dosyasının Database isimli sayfasındaki verileri HTML sayfasında düzgün bir biçimde görüntüleyebilirsiniz.

HTML sayfasının kaynak kodlarında ilgili dosya yolunu, dosya adını ve verilerin alınacağı sayfa adını doğru bir şekilde değiştirirseniz, istediğinize ulaşacaksınız.

Sözkonusu Excel dosyanızda yapılacak değişiklikler, kullanıcı tarafında HTML sayfası güncellendiğinde otomatik olarak görüntülenecektir.

.

sayın hocalarım,
bu dosyaya benim de ihtiyacım var.
varsa çok makbule geçer.

Merhabalar. Altın Üyeliği olan biri ek deki dosyayı bana gönderebilir mi?

İyi forumlar

Geri