• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel de yazıya verilen linki arama yaparak bulma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar excelde hazırladığım bir film listem var.Her filmin IMDb linkleri var.Ben IMDb yazısına o filme ait linki verdim.IMDb yazısına tıkladığında doğrudan filme ait IMDb sayfasına gidiyor.Benim sorunum listemde CTRL+F Yapıp daha önce eklediğim ımdb linkli film varmı diye arama yaptığımda o linki bulamıyor.Bunun nedeni IMDb yazısına link verdiğimden oluyor.Bunun bir çözümü varmıdır.Aşağıda listeye ait fotoğrafı görebilirsiniz.

foto.png

Merhabalar,

Ben işin boyutunu biraz değiştirerek bir öneride bulunmak istiyorum.

Öncelikle bu siteyi inceleyiniz; http://adafilm.net

Site OpenChart alt yapısı ile oluşturulmuştur ve veritabanı olarak Excel kullanılmıştır.
Bu sayede Excel'de istenilen oynamaları, ayarlamaları yapıp, siteye istediğimiz şekilde aktarımını yapabiliyoruz.

Veritabanı şöyle oluşturuluyor;
Elimizdeki filmlerin, IMDB sitesindeki filmin koduna göre (IMDB kodu) o filmin tüm özelliklerini Excel'e çekiyoruz.
Çektikten sonra filmin ayrıntılarına göre Film Yılı - Film Türü - Film Formatına göre kategorilere ayırıyoruz.
Ayrıca, ayrıntılarda göreceksiniz; Başrol, Yönetmen ve Yazar'a göre link verip o oyuncu, yönetmen veya yazarın ismini tıkladığınızda o kişiye ait filmler listeleniyor.
Film Türü kısmında filmin türünü seçtiğinizde o türe ait filmler listeleniyor.
Film Yılı kısmında filmin türünü seçtiğinizde o türe ait filmler listeleniyor.
IMDB koduna tıkladığınızda IMDB'deki filmin sayfasına yönlendiriyor.
Fragmana kadar film ile ilgili tüm ayrıntıları alıp Excel üzerinden siteye entegre edebiliyoruz.
Kontrol paneli de oldukça basit ve kullanışlı.

Böyle bir web sitesi düşünür müsünüz ? :dusun:

Merhabalar,

Ben işin boyutunu biraz değiştirerek bir öneride bulunmak istiyorum.

Öncelikle bu siteyi inceleyiniz; http://adafilm.net

Site OpenChart alt yapısı ile oluşturulmuştur ve veritabanı olarak Excel kullanılmıştır.
Bu sayede Excel'de istenilen oynamaları, ayarlamaları yapıp, siteye istediğimiz şekilde aktarımını yapabiliyoruz.

Veritabanı şöyle oluşturuluyor;
Elimizdeki filmlerin, IMDB sitesindeki filmin koduna göre (IMDB kodu) o filmin tüm özelliklerini Excel'e çekiyoruz.
Çektikten sonra filmin ayrıntılarına göre Film Yılı - Film Türü - Film Formatına göre kategorilere ayırıyoruz.
Ayrıca, ayrıntılarda göreceksiniz; Başrol, Yönetmen ve Yazar'a göre link verip o oyuncu, yönetmen veya yazarın ismini tıkladığınızda o kişiye ait filmler listeleniyor.
Film Türü kısmında filmin türünü seçtiğinizde o türe ait filmler listeleniyor.
Film Yılı kısmında filmin türünü seçtiğinizde o türe ait filmler listeleniyor.
IMDB koduna tıkladığınızda IMDB'deki filmin sayfasına yönlendiriyor.
Fragmana kadar film ile ilgili tüm ayrıntıları alıp Excel üzerinden siteye entegre edebiliyoruz.
Kontrol paneli de oldukça basit ve kullanışlı.

Böyle bir web sitesi düşünür müsünüz ? :dusun:

Teşekkür ederim hocam ben sadece mevcut excel listemde yeni bir film eklediğimde bu filmi daha önce eklemişmiyim bunu ımdb linkinden arayarak bulmak istiyorum.Bazen bir filmin adı bir kaç dilde yazılmış oluyor ben listeye filmi ingilizce adıyla eklemişim ama filmin korece olarakda bir ismi var ctrl+f de kore ismi ile arama yaptığımda film yokmuş gibi oluyor fakat o filmi ben ingilizce ismi ile eklemişin zaten bunu engellemeninde tek yolu ımdb linki ile aratma.Eğer çözemezsem IMDB Yazısını kaldırıp direk linki vermem gerekecek

Şimdi geç oldu. Yarın bir ara hatırlatın da halledelim.

İyi geceler.

Merhaba hunter57,
excel'de bir förmül vs üretmekten ziyade başka bir önerim olacak. Sizin tablonuz üzerinden gidersek eğer örneğin Alien 3 filminin linki
http://www.imdb.com/title/tt0103644/
Buradaki tt0103644 uniqe bir kod olmak ile birlikte imdb de bu kod ile aradığında doğrudan filme ulaşabilmekte. Yani link verdiğin imdb yazısı yerine bu uniqe kodu yazarak link verirsen ctrl+f komutu ile bu kodları aratarak aradığınız filmin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Merhaba hunter57,
excel'de bir förmül vs üretmekten ziyade başka bir önerim olacak. Sizin tablonuz üzerinden gidersek eğer örneğin Alien 3 filminin linki
http://www.imdb.com/title/tt0103644/
Buradaki tt0103644 uniqe bir kod olmak ile birlikte imdb de bu kod ile aradığında doğrudan filme ulaşabilmekte. Yani link verdiğin imdb yazısı yerine bu uniqe kodu yazarak link verirsen ctrl+f komutu ile bu kodları aratarak aradığınız filmin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Evet hocam önceden o şekildeydi daha düzenli olsun diye bu şekilde yaptım ama başımıza iş çıkardık.Dediğiniz şekle yani IMDb yazısını kısa yoldan kaldırabilme durumum varmı yoksa vay halime tek tek tekrar girmem gerekecek tüm ımdb linklerini

Evet hocam önceden o şekildeydi daha düzenli olsun diye bu şekilde yaptım ama başımıza iş çıkardık.Dediğiniz şekle yani IMDb yazısını kısa yoldan kaldırabilme durumum varmı yoksa vay halime tek tek tekrar girmem gerekecek tüm ımdb linklerini

Bu sorunuzla ilgili küçük bir örnek dosya ekleyin ne olduğunu anlayalım.

örnek olarak aşağıdaki kod G2 hücresindeki linkin adını göstermekte

Kod:
MsgBox Cells(2, "g").Hyperlinks.Item(1).Address

hunter57,
Site içerisinde ufak bir araştırma yaptım ve şöyle bir çözüm buldum.

Linklerin bulunduğu sütunu G olarak kabul ediyorum. L sütunu da (tür sütununun bitişiğindeki boş sütun(ben sizin örneği kendim rasgele harfler verdim.)) linkleri text olarak yazdıracağımız boş sütun olsun.

2. satırdan 50. satıra kadar da filmleriniz olduğunu varsayıyorum.

Makroyu açtıktan sonra herhangi bir isimde makro dosyası oluşturup aşağıdaki kodu yazıp çalıştırdıktan sonra L sütununa tüm textler yazılmış olacaktır.

L sütununu gizler iseniz görüntü kirliliği de olmamış olur. Lazım olduğu zaman sütunu göster diyerek ctrl+f komutu ile aramanızı yapabilirsiniz.

Kod:
Sub hyper()
Range("G2:G50").Value = Range("L2:L50").Hyperlinks(1).Address
End Sub

Not: hyper yerine makroya verdiğiniz isim olacaktır. Yani siz makronuzu hangi isimde oluşturursanız onu yazacaksınız.

İyi çalışmalar.

hunter57,
Site içerisinde ufak bir araştırma yaptım ve şöyle bir çözüm buldum.

Linklerin bulunduğu sütunu G olarak kabul ediyorum. L sütunu da (tür sütununun bitişiğindeki boş sütun(ben sizin örneği kendim rasgele harfler verdim.)) linkleri text olarak yazdıracağımız boş sütun olsun.

2. satırdan 50. satıra kadar da filmleriniz olduğunu varsayıyorum.

Makroyu açtıktan sonra herhangi bir isimde makro dosyası oluşturup aşağıdaki kodu yazıp çalıştırdıktan sonra L sütununa tüm textler yazılmış olacaktır.

L sütununu gizler iseniz görüntü kirliliği de olmamış olur. Lazım olduğu zaman sütunu göster diyerek ctrl+f komutu ile aramanızı yapabilirsiniz.

Kod:
Sub hyper()
Range("G2:G50").Value = Range("L2:L50").Hyperlinks(1).Address
End Sub

Not: hyper yerine makroya verdiğiniz isim olacaktır. Yani siz makronuzu hangi isimde oluşturursanız onu yazacaksınız.

İyi çalışmalar.

Yok hocam beceremedim.Listeyi aşağıdaki linkten indirip ücretli olarak yapabilirmiyiz.Yada yapabilecek arkadaşlar varmıdır.

Liste

Yok hocam beceremedim.Listeyi aşağıdaki linkten indirip ücretli olarak yapabilirmiyiz.Yada yapabilecek arkadaşlar varmıdır.

Liste

9 nolu mesajda kodun küçük bir bölümünü yazmıştım.

Bu kodu bir modül içine ekleyip çalıştırın.

Kod:
Sub deneme()
For i = 6 To Cells(Rows.Count, "c").End(3).Row
On Error Resume Next
Cells(i, "g").Value = Cells(i, "g").Hyperlinks.Item(1).Address
Next i
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Liste

Tekrardan merhaba,

Ben kodu size yanlış vermişim daha doğrusu sütun yerlerini karıştırmışım. Ancak yine ufak bir sorunla karşılaştım kendim. İnceleyip dönüş yapacağım size.

Kod:
Sub deneme()
On Error Resume Next
Next i
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Halit Bey'in verdiği kod sorunsuz çalışmakta ve işinizi görmektedir. Ancak ben sizin isteğiniz doğrultusunda yani imdb yazısının ve linklerin durup ayrı satıra yazmak istediğinizi düşünerek aşağıda kırmızı renkli yere G yerine N koymanızı tavsiye ediyorum. İyi çalışmalar.

Sub deneme()
On Error Resume Next
Cells(i, "N").Value = Cells(i, "g").Hyperlinks.Item(1).Address
Next i
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Kod:
Sub deneme()
On Error Resume Next
Next i
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Hocam ellerin dert görmesin ya çok ama çok işime yaradı nekadar teşekkür etsem azdır.

Halit Bey'in verdiği kod sorunsuz çalışmakta ve işinizi görmektedir. Ancak ben sizin isteğiniz doğrultusunda yani imdb yazısının ve linklerin durup ayrı satıra yazmak istediğinizi düşünerek aşağıda kırmızı renkli yere G yerine N koymanızı tavsiye ediyorum. İyi çalışmalar.

Sub deneme()
On Error Resume Next
Cells(i, "N").Value = Cells(i, "g").Hyperlinks.Item(1).Address
Next i
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Hocam çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.Hakkınızı helal edin.

Hata kodunu kaldırdım kod bu şekliyle daha kullanışlı

kod:
Kod:
Sub deneme()
For i = 2 To Cells(Rows.Count, "c").End(3).Row
'[COLOR="Red"]On Error Resume Next[/COLOR]
If Cells(i, "g").Hyperlinks.Count = 1 Then
End If
Next i
MsgBox "işlem tamam"
End Sub