• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel de Uyarı Mesajı,Hakkında...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhabalar;

Siz saygı değer hocalarımın yardımı ile oluşan küçük çaplı depo takip listemde uyarı mesajı oluşturmak mümkün müdür acaba, görüş ve yardımlarınıza ihtiyacım var...

Ekte bulunan "DEPO" isimli çalışma kitabı içindeki "STOK ÇIKIŞ" sayfası içerisinde ilgili hücre değeri girilmediğinde , sayfadan ayrılırken uyarı mesajı ile hangi değerin girilmediğine dair bilgiyi görmemiz mümkün mü?

Ekte bulunan "DEPO" isimli çalışma kitabı içindeki "STOK ÇIKIŞ" sayfası içerisinde anlatmaya çalıştım.Burada uzunca ne kadar yazsam da olmuyor.Dosya üzerinde anlatmaya çalıştım.

Şimdiden zamanınızı ayırıp,ilgilendiğiniz için teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Veri doğrulama ile yapılmıyor sanırım:-( Yapabilir miyim diye denedim ama olmadı..

Stok Çıkış sayfanızın kodlarına aşağıki kodu ekleyerek bir deneyiniz. Çıkan Miktar'da veri var, çıkışın nereye olduğu veya tarihi yoksa uyarı mesajı verir. Veya uygun şekilde kendiniz düzenlersiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Deactivate()
a = [C65536].End(xlUp).Row
If Cells(a, 3) <> "" And Cells(a, 7) = "" Or Cells(a, 8) = "" Then
MsgBox "Stok Çıkış Bilgileriniz Eksik. İlgili satıra yönlendiriliyorsunuz."
Sheets("STOK ÇIKIŞ").Select
Cells(a, 3).Select
End If
End Sub

Sayın ExcelF1, ilginize teşekkür ederim.Yapmış olduğunuz kodlama güzel olmuş.
Yalnız aralık genişletmek gerekecek sanırım.
Şöyle ki;stok çıkış sayfasındaki "STOK ÇIKIŞ BİLGİLERİ-1 ve STOK ÇIKIŞ BİLGİLERİ-2" için kodlar güzel çalışıyor.
STOK ÇIKIŞ BİLGİLERİ-3 altındaki çıkan miktarı yazıp diğerlerini boş bıraktığımda uyarı vermedi sanırım ve "STOK ÇIKIŞ BİLGİLERİ" olan kısım 83 adet o yüzden kodlamadaki aralığı nasıl genişletebilirim?
Vaktiniz varsa yardımcı olabilirseniz mutlu olurum...

Merhabalar;
Sayın Excel F1 in 3 nolu mesajda yazmış olduğu kodları DEPO çalışma kitabı içerisindeki STOK ÇIKIŞ sayfasına yapıştırdım. STOK ÇIKIŞ sayfasındaki C4 e veri girdiğimde D4 ve E4 boş olursa uyarı mesajını alıyorum,aynı şekilde F4 e değer girdiğimde G4 ve H4 boş olursa yine uyarı mesajı alabiliyorum.

Fakat I4 ten itibaren uyarı mesajı alamıyorum.Bu yazılan kod un aralığını genişletmek mi lazım?

Ekli dosyalar

"Stok Çıkış" sayfanızın kodlarına ekleyerek, aşağıdaki şekilde deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Deactivate()
a = [C65536].End(xlUp).Row
For b = 3 To 249 Step 3
If Cells(a, b) <> "" Then
If Cells(a, b + 1) = "" Or Cells(a, b + 2) = "" Then
MsgBox "Stok Çıkış Bilgileriniz Eksik. İlgili satıra yönlendiriliyorsunuz."
Sheets("STOK ÇIKIŞ").Select
Cells(a, b).Select
Exit For
End If
End If