• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel de toplama hatası

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
merhaba arkadaşlar, excel 2007 de virgülden sonra 2 basamaklı sayıları çarpıyorum daha sonra çıkan sonuçları toplatıyorum fakat bu toplamın virgülden sonrası hatalı çıkıyor mesela toplamın 75,38 çıkması gerekirken 75,41 çıkıyor, bu çarpımları başka bi yerde elle yazıp toplattığımda doğru çıkıyor neden acaba.

Merhaba,

Hücrede gözüken ile veri aynı değildir. Ondalık basamak sayısı farklıdır. Verinin görüntüsüne aldanmayın.

Eğer görüntü gibi toplamasını istiyorsanız.

Örnek,

=yuvarla(a1*b1;2)

çarpma için bu şekilde yazın.

.

sizin dediğinizi yazınca "bu işlev için çok az bağımsız değişken girdiniz" diyor olmadı yani.

Küçük bir örnek dosya ekleyerek soruyu dosya üzerinde açıklarmısınız.
Dosyanızı farklı kaydetten 2003 formatında kaydederek ekleyiniz.

.

İki yol kullanabilirsiniz.

İlki hücrelerdeki çarpım formülüne ek yapmak,

G7 hücresi için örnek veriyorum diğerlerini aynı şekilde yapabilirsiniz.

=YUVARLA(D7*C7*B7;2)

İkinci yol ise toplam formüllerini değiştirmek olur.

G55 hücresindeki formülü,

=TOPLA.ÇARPIM(YUVARLA(G5:G54;2))

bu şekilde yazabilirsiniz.

İki yoldan birini kullanabilirsiniz.

.

çok teşekkür ederim Ömer Bey yarın bu hakedişi şantiye şefime vericem kara kara düşünüyodum çok sağolun.

bendede aynı sorun var =yuvarla(...*...;2) formülü var o hücrede ve alttaki hücrelerde formüllerin olduğu hücrelerde sorun yok virgülden sonra 2 hane olarak sonuç doğru ama o hücrelerin alt toplamında uzantılarınıda alarak topluyor ve sonucu o hücrelerde görünen rakamların alt toplamı olarak değilde hücrelerin uzantılarını alarak topluyor ve sonuç yanlış çıkıyor bu sorunun çözümü nedir?
3,724.20
1,200.82
1,173.08
1,286.60
örneğin rakamlar bu yuvarla formülü var hücrelerde elle toplarsak 7,384.70
yapıyor otomatik toplam yaparsam 7,384.71 yapıyor ve sonuç yanlış oluyor.

Merhaba,

Verileriniz gördüğünüz gibi virgülden sonra 2 basamak değildir. Bu yüzden sonuçları farklı alıyorsunuz. Bunun için yuvarlama fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Yada Seçenekler bölümünde,"Dıyarlılık görüntülendiği gibi" seçeneğini işaretleyiniz.

Merhaba,

Verileriniz gördüğünüz gibi virgülden sonra 2 basamak değildir. Bu yüzden sonuçları farklı alıyorsunuz. Bunun için yuvarlama fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Yada Seçenekler bölümünde,"Dıyarlılık görüntülendiği gibi" seçeneğini işaretleyiniz.

hücrelerde yuvarla formulü var ama genede alt toplam alırken uzantısınıda alıyor alt toplam hanesine yuvarla formülü yapsam bile gene hücrelerin uzantılı sonuçlarına göre alt toplamını alıyor. dediğiniz seçenekler duyarlılık görüntülendiği gibi kısmı nerde bulamadım.

Excel seçenkerli bölümünde.

Dosyanızı eklerseniz daha net yorum yapabilirim.

Geri