• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel de Şifre

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2020 Türkçe
Arkadaşlar excel de değiştirme şifresi koymak istiyorum ama bunu farklı kaydet araçlar bölümünden değil makrolu koymak istiyorum çünkü dosyayı açtıklarında sadece işlerini yapsınlar bozmasınlar . bu konu hakkında yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

96 kişi görüntülemiş kimse yorum yapmamış _?

Merhaba,

Sayfa koruma yöntemi işinizi görecektir.

2010 versiyona göre tarif ediyorum. (Bu arada profilinizde ofis sürümünü belirtmenizde fayda var. Lütfen güncelleyiniz.)

Korumak istediğiniz sayfayı seçin.
Gözden Geçir menüsünü açın.
Sayfayı Koru seçeneğine tıklayın.
Karşınıza gelen ekranda korumaya alınan sayfada yapılabilecek işlemler listelenecektir. Bunlardan dilediğinizi aktif yapıp kullanılabilir yapabilirsiniz.

İstediğiniz bir parolayı girip işlemi tamamlayın.

Teşekkür ederim ama demek istediğim bu değildi. sonuçta şifreyi girdiğin zaman açılışta koruma kalkıyor. o korumanın kalkmaması lazım çünkü her açan excel i karıştıracak.

Alt+F11 ile kod sayfasına gidin.

Menülerden;

Tools, VBA ProjectProperties, Protection

komutlarını verin.

Lock project for viewing'i onaylayın, şifreyi iki kere yazın ve Tamam'ı tıklayın.

internetten böyle bişey buldum ama sadece makroları koruma yapıyor excel de koruma yapmıyor.

Koruma sifresini kimseyle paylasmazsaniz sayfa korumasi isinizi gorecektir.

N5JOBL.jpg
[/url][/IMG]
bu şekil istiyorum sayfa koruma kaldır ı iptal etmek için parola sorması lazım.

Dosyanızı foruma ekleyin. Hangi sayfasında ne işlem yapmak istediğinizi açıklayın. Ona göre yardımcı olalım.

koruma parolası 1234 . bir arkadaşın yapmış olduğu makroyu kopyaladım. ama olmadı yine. çünkü alttaki bölümlere yazı yazmayı engelliyor.

Merhaba,

Dosyanızı inceledim. Sayfa koruma şifresinin sizin işinizi göreceğini düşünüyorum.

Şu şekilde uygulayıp deneyin.

İlk olarak veri girilecek yani koruma olmaması gereken hücreleri mouse ile seçin.
Seçili alan üzerinde sağ klik yapın ve "Hücreleri Biçimlendir" seçeneğini seçin.
Açılan menüden "Koruma" sekmesini açın ve "Kilitli" seçeneğini pasif yapın.
Tamam tuşuna basarak pencereyi kapatın.

Daha sonra sayfa koruması menüsünü açıp sayfanızı korumaya alın. Dilerseniz şifre kullanabilirsiniz.

Böylece sayfada sizin izin verdiğiniz hücrelere veri girişi yapılabilecektir. Diğer hücrelere veri girilmeye çalışınca kullanıcı uyarılacaktır.

Korhan bey Teşekkür Ederim Yardımlarınız için.

Geri