• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel 'de İki Ayrı Satırı Sabitleme

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba arkadaşlar;
Ben excel'de iki ayrı satırı sabitlemek istiyorum. Bir çizelgem var. En üstte ürün bilgileri var. Bunların En altındada her satırın toplamı var. Benim İstedigim alt ve üstteki satırların donması ve ortasının hareket etmesi. Bunu nasıl yapabilirim?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba,
Görünüm Sekmesi altında Bölümleri Dondur seçeneği işinizi görecektir.

İstediğim şöyle bir şey;
wsw2.jpg

Emin olmamakla beraber; üst satırı dondurun ve ThisWorkbook(BuÇalışmaKitabı) kısmına bu kodu yazın;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]Private Sub Workbook_Open()
    ActiveSheet.[B][COLOR="red"]ScrollArea [/COLOR][/B]= "[B][COLOR="Red"]A3:K39[/COLOR][/B]"
End Sub[/FONT]

Emin olmamakla beraber; üst satırı dondurun ve ThisWorkbook(BuÇalışmaKitabı) kısmına bu kodu yazın;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]Private Sub Workbook_Open()
    ActiveSheet.[B][COLOR="red"]ScrollArea [/COLOR][/B]= "[B][COLOR="Red"]A3:K39[/COLOR][/B]"
End Sub[/FONT]
Verdiğiniz kodu uyguladım ama üst sabit sıkıntı yok ama alttaki satır yerinde kalmıyor haraket ediyor yine ve artı olarak alltaki belirtiginiz satırın altına inmiyor scrolla

Tam olarak ne dediğinizi anlamadım ama kodu yapıştırdıktan sonra, kod içinde bir satırı seçip F5 tuşuna basın veya dosyayı kapatıp tekrar açarak öyle bir deneyin..

Tam olarak ne dediğinizi anlamadım ama kodu yapıştırdıktan sonra, kod içinde bir satırı seçip F5 tuşuna basın veya dosyayı kapatıp tekrar açarak öyle bir deneyin..
Yukarıdaki resimde varsayalım
1ve2. satır sabit kalıyor hiç bir şekilde oynamıyor.
37 ve 38. satırıda 200 olarak düşünün.
200.satır ekranda altta duracak 1ve2. satır gibi gözükecek haraket etmeyecek.
Arada kalan 3 ten başlayarak 199 a kadar olan satırlar scrol ile bu iki sabitın arasında harakaet edecek. Bu sabit satırlar elran hep gözükecek.

200. satırdan sonraki satırlarda bir işlem yapacak mısınız ?
200. satır son mudur ?

O zaman 200. satırdan sonraki satırları gizleyin olsun bitsin.

Bahsettiğiniz şekilde sabitleme yapamazsınız. Bunun yerine toplam satırını üste almayı deneyin. Böylece üst satırı dondurup sürekli görünür hale getirebilirsiniz.

İkinci çözüm;
Formüller sekmesinden "GÖZCÜ PENCERESİ" komutunu çalıştırmak.

Üçüncü çözüm;
Toplam satırını aktif satıra göre makro yardımıyla resim olarak görüntüleyebilirsiniz.

Geri