• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel de eğer fonksiyonu sorusu

L6 için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞER($E6=14;1,208*$G6*$H6;0)

Diğerlerini siz ayarlarsınız.

Teşekkürler.. Ama sanırım mutlak hücre tanımlamamız da gerekiyor burda.. çünkü formülü kopyala yapıştır yapınca kayıyor seçilen hücreler.

Mutlak işaretlerini de ekledim.

Tekrar teşekkür ederim. Ben bu formülü her sütun için hazırladım sonuç aldım şu an işimi gördü. fakat tek bir uzun formüllede tüm sütunlarda aynı formülü kullanabiliriz diye düşünüyorum. Ne dersiniz ?

Merhaba.

Ekran görüntüsünden anladığım kadarıyla aşağıdaki formülü I6 hücresine uygulayıp sağa ve aşağı doğru kopyalayarak sonuç alabilirsiniz.
Formüldeki sayısal veriler ekran görüntüsünden görebildiğim şekilde yazıldı, yanlış ise doğrularını yazarsınız.

Tavsiyem; sorularınızı gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belge üzerinden sormanız yönünde.
Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevaplarımın altındaki İMZA bölümünde var.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]YADA[/COLOR]($E6="";[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]$F6[/SIZE][/COLOR][/B]="";[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]$G6[/SIZE][/COLOR][/B]="";[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]$H6[/SIZE][/COLOR][/B]="");"";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR]()=[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]($E6;{8;10;12;14;16;18;20;22;24};0)+8;[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]$F6[/SIZE][/COLOR][/B]*[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]$G6[/SIZE][/COLOR][/B]*[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]$H6[/SIZE][/COLOR][/B]*[COLOR="Red"]ARA[/COLOR]($E6;{8;10;12;14;16;18;20;22;24};{0,395;0,617;0,888;1,208;1,578;1998;2,466;2,984;3,551});""))

Takrar merhaba.

-- Ekran görüntüsü yerine örnek belge üzerinden destek istenilmesi hususunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
-- Önceki cevabımı güncelledim, sayfayı yenileyerek kontrol edin.
.

çok teşekkür ederim elinize sağlık :) peki dikkat ederim birdaha

Geri