• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel de alt alta bulunan genel özelliği ile yazılan rakamların metin olarak değiştir

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007-2010-2013-2019-2021
iyi günler, Excel de B1 ile B3000 arasında TC kimlik nolar var, ancak bunlar daha önceden hücrenin Genel özelliği ile giriş yapılmış, bende bunları B sütununu tüm seçip sağ tıklayıp Hücreleri Biçimlendir den Metin yapıyorum.
Buradaki Sorum TC kimlik noları metin yapabilmem için F2 tuşu ile hücrelerin içine tek tek girip Enter tuşu ile devam etmem lazım buda zaman kaybına neden oluyor, B1:B3000 arasındaki Genel olan TC kimlik noları tek bir işlemle Metin yapabilir miyiz.
Teşekkür ederim.

Aşağıdaki kodları deneyiniz:
Kod:
Sub hrc_ozelligi_metin_olsun()
[COLOR="Red"][B]'Aşağıda Sayfa1 yazan yere ilgili sayfanızın adını Sheeets("....") olarak yazınız.[/B][/COLOR]
Sayfa1.Range("B1:B3000").NumberFormat = "@"
End Sub

Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. Dediklerinizi aynen uyguladım. Hücre Özelliğini Metin olarak değiştiriyor.
Ancak Düşeyara formulü ile bir başka sayfadan veri aldığım zaman metin olarak görmüyor tekrar F2 ile hücre içine girip enter tuşuna basmadan veriyi görüp almıyor.
Yani metin olarak görülebilmesi için hücrenin SOL ÜST KÖŞESİ YEŞİL bir uyarı işareti yer alması gerekiyor.

Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. Dediklerinizi aynen uyguladım. Hücre Özelliğini Metin olarak değiştiriyor.
Ancak Düşeyara formulü ile bir başka sayfadan veri aldığım zaman metin olarak görmüyor tekrar F2 ile hücre içine girip enter tuşuna basmadan veriyi görüp almıyor.
Yani metin olarak görülebilmesi için hücrenin SOL ÜST KÖŞESİ YEŞİL bir uyarı işareti yer alması gerekiyor.
Aynı sorun ile ilgili konuyu, aşağıdaki bağlantıya tıklayarak incelebilirsiniz:
http://www.excel.web.tr/f48/hucre-cine-girip-ykmak-t166481.html
Kodları kendinize göre uyarlarsanız sorun çözülecektir.

.

İlgili alanı seçin ve aşağıdaki makroyu çalıştırın.

Kod:
Sub metin()

For Each hcr In Selection
  If Not hcr.HasFormula Then
   hcr.Value = Chr(39) & hcr.Value
   hcr.NumberFormat = "@"
  End If
 Next hcr

End Sub

.

İdris bey kod işime yaradı teşekkür ederim.
Sayın Antonio ilginizden dolayı size de teşekkür ederim

Geri