• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel datayı dosyalara bölerek mail atmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan murbal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:)

Elinize ve emeğinize sağlık, sonunda başardık. Çok teşekkür ederim. tek bir sorunum kaldı mesaj gönderirken outlook ta bir mesaj penceresi çıkıyor (Ekli dosya) ama olsun onu da başka şekilde çözmeye çalışacağım.

Sizi çok uğraştırdım tekrar teşekkürler.

mail adresim; muratmehmetbalkan@hotmail.com

Sizin de Bankacılıkla ilgili bir sorunuz olursa mümkün olduğunca yardımcı olmaya ve bilgi vermeye çalışırım.

Sevgi ve Saygılarımla,

Ekli dosyalar

• outlook_mesaj.gif
    outlook_mesaj.gif
    5.6 KB · Görüntüleme: 31
Ben, 2007 kullanıyorum bende böyle bir mesaj vermiyor, sebebini anlayamadım. Ama konu ile ilgili daha önce bir soru sorulmuş ve Haluk üstadımız cevaplamış, buna göre, kodları değiştirmek gerekiyor. Size ilgili linki veriyorum, incelerseniz bu mesaj ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=32465&highlight=outlook+mail+g%F6nderi

İlginize tekrar teşekkürler. Kolay gelsin,

Hocam selamlar,
Benim de yapamadığım ve forumda oldukça fazla arama yapıp bulamadığım bir konu;
1 mail'e 1'den fazla attachment ilave edilmesi.

Örnek Olarak: Bir excel dosya var ve içinde de 130 civarında şube var, bu şubeler bölgelere bağlı ve her bölgenin yaklaşık 10-15 şubesi var.

Uygulama şunu yapsın istiyorum:
1. Dosya adları = bölgeadı & "--" & şubeadı şeklinde isimlendirsin,
2. Her bölge için bir klasör oluştursun,
3. Her klasörün içinde oluşan ve yaklaşık 8-9 adet dosyayı bölge adına ait mail adresine mail göndersin.

Yardımlarınızı rica ediyorum.
Syg,

Macro ile 1 mail'e 1'den fazla dosya ilavesi

Bilen arkadaşlarımın yardımlarını rica ediyorum.

syg,

Hocam selamlar,
Benim de yapamadığım ve forumda oldukça fazla arama yapıp bulamadığım bir konu;
1 mail'e 1'den fazla attachment ilave edilmesi.

Örnek Olarak: Bir excel dosya var ve içinde de 130 civarında şube var, bu şubeler bölgelere bağlı ve her bölgenin yaklaşık 10-15 şubesi var.

Uygulama şunu yapsın istiyorum:
1. Dosya adları = bölgeadı & "--" & şubeadı şeklinde isimlendirsin,
2. Her bölge için bir klasör oluştursun,
3. Her klasörün içinde oluşan ve yaklaşık 8-9 adet dosyayı bölge adına ait mail adresine mail göndersin.

Yardımlarınızı rica ediyorum.
Syg,

Hocam tekrar selamlar,

Gönderdiğiniz linki inceledim fakat istediğim bu değil. Gönderdiğiniz örnek sadece 1 Workbook'daki 2 sheet'i 1 dosya olarak attach ediyor.

Oysa ki benim istediğim bir mailde (oluşan dosya adlarında göre) 5-6 civarında ya da bilemediniz 10 dosya ilave edilmesiyle ilgiliydi.

Yardımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.

syg,

Aşağıdaki linkte birden fazla sayfayı ataçlayıp mail atan örnek mevcut, incelemenizi öneririm.
http://www.rondebruin.nl/mail/folder2/mail3.htm

Kodu geliştirerek ataç sayısını arttırabilirsiniz kanımca.

Hamitcan bey merhaba ben konu başlığı ve verdiğiniz diğer yolları inceledim ama aradığım şeyi bulamadım ; ben maile bir dosya eklemek istemiyorum , ben 5 adet hücre içerisinde ki bilgileri mail içine yazdırmak ve göndermek istiyorum. bana yardımcı olabilir misiniz? ayrıca mail gitmeden önce çıkan onay kutusunu nasıl kaldırıldığını anlayamadım. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

1. Mailin body bölümüne yazmak istiyorsanız;
.Body = "A1 Hücresi burada = " & activesheet.cells(1,1).value & chr(10) & "B1 Hücresi buraya = " & activesheet.cells(1,2).value & chr(10) & "C1 Hücresi buraya = " & activesheet.cells(1,3).value & chr(10) & "D1 Hücresi buraya = " & activesheet.cells(1,4).value & chr(10) & "E1 Hücresi de buraya = " & activesheet.cells(1,5).value
(NOT: chr(10) komutunu kullandığınızda, bu komuttan sonraki bilgi bir alt satıra (yani enter yapılarak) yazar.

2. sorunuzun yanıtı;
mail.display komutu => maili göndermeden önce ön izlemeye yarar,
bunun yerine;
mail.send komutunu kullanırsanız => (sizin istediğiniz diye düşünüyorum) e-maili direkt gönderir.

Syg,

Hamitcan bey merhaba ben konu başlığı ve verdiğiniz diğer yolları inceledim ama aradığım şeyi bulamadım ; ben maile bir dosya eklemek istemiyorum , ben 5 adet hücre içerisinde ki bilgileri mail içine yazdırmak ve göndermek istiyorum. bana yardımcı olabilir misiniz? ayrıca mail gitmeden önce çıkan onay kutusunu nasıl kaldırıldığını anlayamadım. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

hamitcan bey merhaba,
aynı dosya banada lazım. indirmek istediğimde altın üye olmak gerekiyor diyor. yardımcı olurmusunuz

Geri