• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel CTRL+F işlevini yapacak macro

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Excel tablolarında CTRL+F işlemini yapabilecek makro oluşturmak mümkünmüdür. Yardımcı olabilirmisiniz. Tşk.

Soruyu biraz daha açabilirmisiniz?
Bir düğmeye basılınca "Bul/Değiştir" penceresi mi açılsın?

evet butona bağlı çalıştırabiliriz ama CTRL+F mantığı ile çalışmasını istiyoruz,

Elbette oluştutulabilir. Aramanın tüm çalışma kitabındamı yoksa sadece aktif sayfadamı yapılmasını istiyorsunuz. Veya arama penceresini açan aşağıdaki kodda işinizi görebilir.

Kod:
Application.Dialogs(xlDialogFormulaFind).Show

ctrl+f işlevini yapacak makro

Merhaba "ctrl+f" işlevini yapacak makro oluşturmak istiyorum. nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz? Konuyu biraz daha açayım. Excell sayfasının bir hücresine yazmak istediğim bir veriyi başka bir sekmede bulunan listeden çekecek bir makro oluşturmak istiyorum. örneğin, ahmet ismini belirlediğim sekmenin belirlediğim bir sutunundan arayacak ve ben yazdıkça tamamlayacak. a... ahmet ali aylin... listelenecek, devamla ah dediğimde sadece ah... olan isimleri listeleyecek. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba "ctrl+f" işlevini yapacak makro oluşturmak istiyorum. nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz? Konuyu biraz daha açayım. Excell sayfasının bir hücresine yazmak istediğim bir veriyi başka bir sekmede bulunan listeden çekecek bir makro oluşturmak istiyorum. örneğin, ahmet ismini belirlediğim sekmenin belirlediğim bir sutunundan arayacak ve ben yazdıkça tamamlayacak. a... ahmet ali aylin... listelenecek, devamla ah dediğimde sadece ah... olan isimleri listeleyecek. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba,

Kodları işinize yarayabilir sanırım. İnceler misiniz?

http://www.excelgurusu.com/wp-content/uploads/GOOGLE-GİBİ-ARAMA2.xlsm

Geri