• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel calışma sayfasından, diğer excel calışma sayfasına açıklama ekleme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkce
Selam Arkadaşlar.

A B C
1 GİDER KALEMİ MASRAF TUTAR
2 ENERJİ GİDERİ ELK.SU.DGL; ELEKTRİK GİDERLERİ 808,32 YTL
3 ENERJİ GİDERİ ELK.SU.DGL; SU GİDERLERİ (İSKİ) 103,31 YTL
4 ENERJİ GİDERİ ELK.SU.DGL; DOĞALGAZ GİDERL 85,01 YTL
5 ENERJİ GİDERİ GENEL TOPLAMI 996,64 YTL

excelde sayfanın birtanesinde yukarıdaki şekilde veri sayfası oluşturdum. diğer sayfada ise bütce tablom var. bütçe tablomda c12 de Enerji gideri D12 hücresinde ise 996,64 ytl tutarı var. veri sayfamdaki 5 satırı (A1:C5) V.basic kodları ile D12 hücresinde açıklama olarak yazsın istiyorum. böyle bir kod var ise bana yardımcı olurmusunuz. Konsolide bütçe hazırladığım için 500 hücreye her ay açıklama girmek zorundayım. şimdiden teşekkür ederim.

Örnek bir dosya ekleyip orada ne istediğiniz açıklarsanız daha iyi olur sanıyorum. Açıklamaya ne eklenecek,ne yazacak, ben anlayamadım.

Veri sayfasından , bütce tablosuna açıklama ekleme hakkında.

Dosya eklemeye çalıştım. veri sayfasından bütçe tabolusuna gider kalemine göre açıklama gelmesi için yardımcı olursanız sevinirim.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

ekteki dosyayı inceledim. B sutununu sectigimde bos bir acıklama kutusu acıyor. diğer sayfadan gider kalemine karsılık gelen acıklamayı yazsın istiyorum.
ilgilendiğin için teşekkür ederim.

Selamlar,

İlginç bende kodlar çalışıyor. Çözümde makro kullanılmıştır. Acaba dosyanızı açarken makroları etkinleştiriyor musunuz?

Ayrıca sisteminizde birde "C:\" diski olmalı.

Selamlar,

b sutünunu sectigimde açıklama görüntüsü saniyeden kısa bir zaman geliyor, sonra siliniyor ve açıklamalar bos görünüyor. baska bir bilgisayarda deneyeceğim.

baska bir bilgisayarda denedim ve oldu..., acaba sorunun kaynağı nedir. çünkü bütçe raporunu yönetime sunuyorum. acaba onların bilgisayarında çalışırmı ? ilginize çok tesekkurr ederim.

birde acıklamanın aynısını neden baska bir hücreye kopyalama yapamıyorum. Konsaalide tablo hazırladığım için aynı açıklamayı bir kaç yere kopyalamam gerekiyor.

Selamlar,

6 nolu mesajımdaki şartlar olduğu sürece problem çıkarmaması gerekir.

Selamlar,

Kopyalamak istediğiniz hücreyi seçin kopyala deyin daha sonra kopyalamak istediğiniz diğer hücreyi seçip sağ klik yapın. Özel yapıştır seçeneğinden "Açıklamaları" seçip tamam deyin.

Selam

Arkadaşım
Emeğine sağlık, benim bilgisayarımda ofice 2003 yüklü ofice 2003 de olmuyor, ofice 2007"de tüm fonksiyonları ile çalışıyor. ofice 2007 de yaptığım çalışmayı ofice 2003"le açtığımda açıklamalar görünüyor. çok tesekkür ederim. Beni büyük bir sıkıntıdan kurtardın. En kısa zamanda bilgisayarıma ofice 2007 yükleyeceğim. Allah"a emanet ol. Selametle kal..,

Selamlar,

Sn. muratselcuklu,

Örnek olarak ekledğim dosya zaten sizin dosyanız. Bende de Office 2003 yüklü. Sizde neden çalışmadığını anlamadım.

Selamlar,
Korhan Ayhan

Sebebini çözersem sizinle paylaşırım, emeğin için sağol, çözüme ulaşmak yeterli oldu. Benim için, çok değerli bilgiydi,

Sayın Korhan Ayhan

Hocam emeğinize sağlık gerçekten mükemmel bir çalışma ortaya koymuşsunuz.

Selamlar,

Sn. brain,

Levent beye ait kodlardır arşivime almıştım. Ben sadece dosyaya uyarladım.

Selamlar,

Sn. muratselcuklu,

Örnek olarak ekledğim dosya zaten sizin dosyanız. Bende de Office 2003 yüklü. Sizde neden çalışmadığını anlamadım.

Slm.

Korhan Ayhan

İsyerinde kullandığım bilgisayarın,

C:\ sürücüsüne bitmap dosya ekleme yetkisi verilmemiş, bana göndermiş olduğunuz dosyadan Vb kodlarını değiştirdim, yani Vb kodlarında C:\ dizini yerine Fill.UserPicture "C:\Documents and Settings\murat.selen\Desktop\Resim.gif" baska bir dizin kullandım sorun cözüldü.
Office 2003"de çalıştırabiliyorum. Demek ki sorun ofice 2003 te değil , sistem yöneticisinin yetki kısıtlamasındanmış,
Önemli Olan Çözümdü.., Emeği geçen herkesten, ve paylaşımlarınızdan, dolayı Allah razı olsun, Allah"a Ismarladık, Hayırlı Ramazanlar olsun.

Ofice 2003 te süper

Selamlar,

Sn. muratselcuklu,

Slm.

Korhan Ayhan

İsyerinde kullandığım bilgisayarın,

C:\ sürücüsüne bitmap dosya ekleme yetkisi verilmemiş, bana göndermiş olduğunuz dosyadan Vb kodlarını değiştirdim, yani Vb kodlarında C:\ dizini yerine Fill.UserPicture "C:\Documents and Settings\murat.selen\Desktop\Resim.gif" baska bir dizin kullandım sorun cözüldü.
Office 2003"de çalıştırabiliyorum. Demek ki sorun ofice 2003 te değil , sistem yöneticisinin yetki kısıtlamasındanmış,
Önemli Olan Çözümdü.., Emeği geçen herkesten, ve paylaşımlarınızdan, dolayı Allah razı olsun, Allah"a Ismarladık, Hayırlı Ramazanlar olsun.

Geri