• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Çalışma Kitapları Arasında Veri Aktarımı

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Merhabalar.

Öncelikle sitenin yapımında emeği geçen ve moderator arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Sitenizde çok faydalı bilgiler var.

Sorunuma gelince; İhale adlı Excel çalışma kitabının sayfa 1 deki A1,B1 ve C1 hücrelerindeki değerlerin veri aktar butonuna tıklayınca Bütçe ismindeki Excel çalışma kitabının sayfa 1 A1,B1 ve C1 hücrelerine kayıt yapmasını istiyorum. Ancak Bütçe sayfa 1 deki A1.B1 ve C1 dolu ise bir alttaki 2. hücrelere kayıt yapacak şekilde olacak.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

sayfa görünlülenmiyor

Sayın yurttaş verdiğiniz link görüntülenmiyor. Tekrar Yardımcı olursanız sevinirim.

başaramadım

sayın yurttaş vermiş olduğunuz linkteki kodlar aynı çalışma sayfaları için. Bunu uyarlamaya çalıştım ama yapamadım. Benim istediğim farklı bir çalışma sayfasının dan diğerine. Umarım anlatabilmişimdir.

sayın yurttaş vermiş olduğunuz linkteki kodlar aynı çalışma sayfaları için. Bunu uyarlamaya çalıştım ama yapamadım. Benim istediğim farklı bir çalışma sayfasının dan diğerine. Umarım anlatabilmişimdir.

Bu verdiğim dosya, dediğiniz gibi "GİRİŞ" sayfasından "VERİ TABANI" sayfasına en son dolu hücreden aşağıya doğru veri eklemektedir.

Farklı sayfadan kastınız nedir?

Dosyalarınız ekte.

İki dosyanın da açık olması gerekir.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar sayın yurttas

Sayın Yurttaş hocam acaba bütçe dosyası kapalıyken açıp oradaki bilgileri alıp tekrar dosyayı kodla nasıl kapatabiliriz. Hayırlı günler dilerim.

Sayın Yurttaş hocam acaba bütçe dosyası kapalıyken açıp oradaki bilgileri alıp tekrar dosyayı kodla nasıl kapatabiliriz. Hayırlı günler dilerim.

Bu anlatımınız açıkçası net değil. Ancak Bütçe dosyası açılacak ve ihale dosyasındaki bilgiler buna kopyalandıktan sonra tekrar bütçe dosyasının kapatılmasını istiyorsanız.

Kodlarınızı aşağıdakilerle değiştirin.

Sub aktar()
ChDir "C:\"
Workbooks.Open Filename:="C:\bütçe.xls"
Windows("ihale.xls").Activate
Application.Goto Reference:="alan"
Selection.Copy
Windows("bütçe.xls").Activate
Range("A1").Select
b = WorksheetFunction.CountA(Sheets("Sayfa1").Range("A1:a65536"))
Sheets("Sayfa1").Cells(b + 1, 1).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Range("A1").Select
Windows("ihale.xls").Activate
Range("A1").Select
Application.CutCopyMode = False
Windows("bütçe.xls").Activate
ActiveWorkbook.Close
End Sub

Hocam aynen dediğim gibi yapmışsınız fakat b = WorksheetFunction.CountA(Sheets("Sayfa1").Range("A 1:a65536")) satırında Application-defined or object-defened error hata mesajını veriyor.

Ben bunu denedikten sonra ekledim.

Tekrar denedim bir problem görünmüyor.

Burada Bütçe dosyası C'nin altında buna dikkat edin. Eğer öyle değilse,

Workbooks.Open Filename:="C:\bütçe.xls"

kodunda yerini tam olarak belirtiniz.

Aynen dediğiniz gibi yapıyorum bütçe dosyasını fakat yapıştırmayı yapmıyor. Yukarıda verdiğim satırda hatayı aynen veriyor yine.

Yukarıda verdiğim "deneme" deneme dosyasını değiştirdim. Tekrar deneyin. Bende çalışıyor.

ÇOK ACİL makro ile bir sayfadan diger sayfaya veri aktarımı

merhabalar.
excel sayfasından diger bir excel sayfasına (veri tabanı olarak kulllanmak istiyorum)veri aktarmak istiyorum fakat;
mesela ocak,ali hücresine denk gelen yer veri tabanında dolu ise beni uyarsın boş ise veri tabanı dosyasına aktarsın.
yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden çok tesekkürler.

.......

Merhaba yurtdaş hocam benim de böyle bir sorunum var, tekar başık açmamak adına isteğimi bu başlık altında dile getireyim dedim. Aslında kendim yapmaya çalışayım dedim ama ekteki linkler kırık sanırım..

Benim isteğim formül çalışma kitabında bulunan k.kartı ve hesap sayfalarındaki verilerin Ana liste kitabındaki k.kartı ve hesap sayfalarına ekteki dosyadaki örnekteki gibi kendiliğindne gelmesini istiyorum, yada bir buton aracılığıyla da olabilir. Yardımınızı rica ediyorum,şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Geri