• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel çalışma dosyama excel yada access te makro gerekiyor

hannibal75

Banned
Excel Vers. ve Dili
xlsx
ekteki örne benzeri excel çalışma dosyama excel yada access te makro gerekiyor ben maalesef tarifle yapamam ama elimde yapılmış bir örnek olursa bende geri kalan makroları hücre adlarını sütun adlarını değiştirerek yapabilirim sanıyorum açıklama dosyada zaten var elimden geldiğince açıklamaya çalıştım umarım anlaşılır olmuştur şimdiden tsk ederim:)

Ekli dosyalar

merhaba

formül ile de yapabilirsiniz ama binlerce satır olursa dosya şişer, makro daha iyidir.

F3 hücreye yazarak sütun boyunca kopyalayın

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$3:A3=A3)*($B$3:B3=B3)*($D$3:D3=D3)*ESAYIYSA(($D$3:D3)))

Bende Süleyman beyin formülünü makroyla işleteyim(soruyu tam anlamadıgım için kodları birebir kullandım).iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sn fedeal
Örneğinizdeki kodlardan şu satırların nedenini öğrenebilir miyim.
Kod:
Cells(i, 250).Value = Cells(i, 6).Value
Cells(i, 6).Value = Cells(i, 250).Value
Selamlar,

tabi olayı tam çözemedigim için süleyman beyin formülünü direk attım çalışmaya formüller 50000 satırda sayfanın buyutunu arttıracagı için ilk önce 250.sütun muhtemelen boştur diye formulün deger karşılıgını yazdırdım sonra bu değeri tekrar hücreye alıp formulü silmiş oldum.ensonda 250 sütunda yazanları sildim.biraz karışık ama iş görür galiba :)

Ben işin mantığını anlamaya çalışıyorum. Bu iki satırı silerek denediğimde aynı sonucu aldığımı görünce bir düzeltme ihtiyacamı var veya bilemdiğim başka her neyse diye düşündüm ve sorma ihtiyacı duydum.
Teşekkür ederim,

Ben işin mantığını anlamaya çalışıyorum. Bu iki satırı silerek denediğimde aynı sonucu aldığımı görünce bir düzeltme ihtiyacamı var veya bilemdiğim başka her neyse diye düşündüm ve sorma ihtiyacı duydum.
Teşekkür ederim,

o iki satır silinince formülle yapmadan bir farkı olmuyor hücrelerde formül kalıyor.saygılar.

arkadaslar gercekten muhteşemsiniz su an denemedim sadece yazanları aldım denemek için ama binlerce kez şimdiden tsk ederim çaba göstermeniz bile çok önemli inanın aylardır şu makroyu yapabilcek birini bulamadım işin içinde yüzde hesapları olunca gözlerinde dahada büyüyordu sanıyorum ne dersaneler ne hocalar ne ben yazılımcıyım diyenler yapamdı insallah olmuştur ne olur olsun :))))

ve bana kesin eminim artık formül değil makro lazım maksadımız zaten hücrelerle uğraşmamak işin otomatüğe bağlanması çünkü hep aynı iş ler yapılıyor umarım bu makroda yüzde hesabını yapıp sorgulama yapıyor ve sonucu veriyordur

arkadaslar süleyman beylede konuştum bana makro lazım yapılabilrse access için daha iyi çünkü veri yi excelde girip access e dosyayı bağlayıp sadece sorgulamak isitioyrum ve verilen örneklerde % hesaplamaları yok sanırım dikkatli okunmamış tablodaki istenenler bize satırın karşılığında yazacak veri lazım değil:) ayrı bir sayfada istediğimiz kriterlere uyanları verilerin adı toplam sayısı ve sonucu ile birlikte verecek bir rapor lazım ben çok acemi olduğum için sanırım ilk örnek dosyada anlatamadım derdimi kusura bakmayın:))))

Geri