• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel aynı hücre hk

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007 Türkçe
Arkadaşlar Selamlar, Excel de A1 hücresinin içinde bir metin var bu metini üstteki metinin yanına almak istiyorum ama bir türlü olmadı yardımcı olabilrseniz çok sevinirim

Örnek :

"Satış - € 4,16 TL (Altaki metinin buradan başlamasını istiyorum)
00913,00914,00915 NOLU SERVİS FORMLARINA İSTİNADEN KESİLMİŞTİR."

Kod:
=A1&B1

Kullanacağınız kod bu. Kendinize göre ayarlayın.

Bu kodları deniyorum birleştiriyor sorunum bu değil ; Sorunum şu hücrenin içine tekrar mouse ile click yaptıgım zaman satırda ki metini alta atıyor aynısı yapıyor ve hücrenin üzerine tıkladıgımda yukarıdaki adres alınında sadece üsteki metin görünüyor (Satış - € 4,16 TL ) altaki metin görünmüyor

Sorunu tam anlamadım ama eğer hücreyi kopyaladığınız da kayıyorsa şunu deneyin;
Kod:
=$A$1&$B$1

"$" bunu hücrenin önüne ve arkasına yazdığınız da o hücreyi sabitler. Yani o hürdeki kodu kopyala yapıştır yaptığınız da değeri kaydırmaz. Eğer bu da çözüm olmazsa, örnek bir excel yüklemelisiniz.

Sorunu tam anlamadım ama eğer hücreyi kopyaladığınız da kayıyorsa şunu deneyin;
Kod:
=$A$1&$B$1

"$" bunu hücrenin önüne ve arkasına yazdığınız da o hücreyi sabitler. Yani o hürdeki kodu kopyala yapıştır yaptığınız da değeri kaydırmaz. Eğer bu da çözüm olmazsa, örnek bir excel yüklemelisiniz.

Abi Örnek Excel Dosyası EK tedir. Verdiğiniz kod birleştiriyor birleştirilen metini yalnız başka bir hücreye özel yapıştır diyerek kopyalıyorum. Ama Mouse ise click yaptıgımda metini gene alta atıyor yani formül satırında göreceksiniz sadece üst metin yazıyor

http://dosya.co/4d2l3p974gs9/excelweb1.xls.html

Metin tek hücrede birleşik. Yani aşağıdaki kodu yazıp herhangi bir yere kopyaladığımda istediğini yapıyor.

Kod:
=$D$1

Geri