• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Ayarları

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
İyi geceler diliyorum.Belki basit bit soru olacak ama bir türlü işin içinden çıkamadım. Tam ekran yapma ile ilgili çalışırken menü çubuğu gitti. Bir çoğunu geri getirdim ancak bu seferde sekme ye mouse gelip sağ tıkladığımda hiçbirşey çıkmıyor. Yine satır veya sütunları seçip sağ tıkladığımda çıkması gereken "satır sil-sütun sil vb." değerler çıkmıyor.Acaba ne yapabilirim.

Sub sagtik()
'sagtik false true
If Application.CommandBars("Cell").Enabled = False Then Application.CommandBars("Cell").Enabled = True

End Sub

Sayın snx111 çok teşekkür ederim. Şuan kodu deneyemiyorum çünkü sorun olan bilgisayar işyerimde.Yarın deneme fırsatım olacak. Eğer başarılı olamaz isem office kaldırıp tekrar kursam düzelir mi?

Sayın snx111 çok teşekkür ederim. Şuan kodu deneyemiyorum çünkü sorun olan bilgisayar işyerimde.Yarın deneme fırsatım olacak. Eğer başarılı olamaz isem office kaldırıp tekrar kursam düzelir mi?

Bilmiyorum bill gates bilir :)

2. osmanlı diye bir oyun oynadınızmı ?
3. sanırım başka dosyadaki bir makro buna sebep vermiştir..
4. office kurup yüklenmesi her zaman daha iyidir 2003 yerine 2010 kurabilirsiniz..
5. bagzen bagzı user settings sabit kaldığından office kurmakta sonuç vermez additional controls olayındaki gibi tam format gerekebilir

Son düzenleme:
Yok oynamadım. Tam ekran yapma ile ilgili çalışırken oldu. Bir deneyeyim size bilgi veririm.Tekrar teşekkürler.

Merhaba,

Aşağıdaki kodları deneyiniz.

Kod:
Sub MENU_RESETLE()
    Application.CommandBars("Ply").Enabled = True
    Application.CommandBars("Ply").Reset

Application.CommandBars("Column").Enabled = True
    Application.CommandBars("Column").Reset

Application.CommandBars("Row").Enabled = True
    Application.CommandBars("Row").Reset
End Sub

Sevgili Korhan Hocam geç cevap yazabildim. snx111 in kodları olmadı. office tekrar kurdum yine olmadı. Sorun işyerindeki bilgisayarımda olduğu için ancak yarın deneyebileceğim. Size sonucu bildiririm. Çok sağolun

Kod:
Sub Nevarsacalıstır()
    For Each cmd In Excel.CommandBars
        If cmd.Enabled = False Then
      x = cmd.Name
    cmd.Enabled = True
      MsgBox " Enabled = " & x
      End If
    Next
End Sub

Son İhtimal birde bunu deneyiniz..

Snx111 çok sağolun bu verdiğiniz kodu da deneyeceğim.

Sayın Korhan Hocam ve snx111. Çok teşekkür ediyorum kodlar çok güzel çalışıyor. Şuan sorun kalmadı. Her iki kodda çok güzel bir şekilde çalıştı. Tekrar teşekkürler

Evet Haklısınız ancak çalıştığım iş yeri buna şuan hazır değil

Geri