• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Açılmasın

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,

Kullandığım excel dosyalar var ancak bunların 19.03.2011 tarihinde bir daha açılmamasını sağlayabilirmiyiz.

Hayrola, o tarihte istifa mı ediyorsunuz? :) Şaka şaka, elbette yapılabilir ancak makrolar devre dışı bırakılırsa bir işe yaramaz. Dosya açılır ancak kodlar çalışmaz. Makrolar etkin ise kendiliğinden kapanır. Hangi amaçla kullanacağınızı yazarsanız daha kullanışlı bir çözüm üretilr.

Excel açılmamalı

Selam,

:) evet ayrıldım ancak tazminatımı 18 mart gününde alıcam ve benim yaptığım dosyaları burdan alamam ama çalışmasını engellemem lazım.

makroları etkinleştiririm sorun değil, bana sadece dosyanın içeriğinin açılmaması veya hiç girilmemesi lazım. Onun dışında ben sayfalara koruma için şifre koyucam

Sevgili temizerb,
Sözünü ettiğiniz dosyalar kişisel bilgileriniz ise sorun yok, ancak çalıştığınız işyeri ile ilgili ise ki öyle gibi görünüyor, bu sitede yardım almanız bence biraz zor..

Selam

Selam,

hayır kendi bilgilerim iş yeri dosyalarına bunu yapmamı gerektirecek şekilde bir ayrılık yok. Konuyu yanlış yorumladın gibi geldi :-)

Makroları etkinleştirmede bir sıkıntı yoksa aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Tarihi değiştirmeyi unutmayın.
Kod:
Sub auto_open()
If Date = "04/02/2011" Then
MsgBox "Dosya Açılış Hatası", vbCritical
Application.Quit
End If
End Sub

:) Merhaba,
Evet biraz öyle oldu gibi..
sub auto_open()
if date>"18.03.2011" then
application.Quit
end if
end sub
Boş bir modüle kopyalayın..

Merhaba,

Kullandığım excel dosyalar var ancak bunların 19.03.2011 tarihinde bir daha açılmamasını sağlayabilirmiyiz.

Bilgisayar tarihi geri alınıp açılma itimalini de ortadan kaldırmak ve ebediyen açılmasını engellemek için; kendi kendini imha etsin derseniz:

Kod:
Sub auto_open() 
If Date >= CDate("19.03.2011") Then 
Application.Quit
With ThisWorkbook 
        .Save 
        .ChangeFileAccess Mode:=xlReadOnly 
        Kill .FullName 
        .Close SaveChanges:=False 
    End With 
End If 
End Sub

MErhaba
Kod:
Sub Auto_Open()
ActiveWindow.DisplayWorkbookTabs = False
Dim saat1 As Date
Dim saat2 As Date
Dim su
saat1 = "19/03/2011"
saat2 = Date
If saat2 > saat1 Then
su = MsgBox(" ERROR ", vbInformation + vbOKOnly, "EXCEL")
ActiveWorkbook.Close
ActiveWorkbook.Close
ActiveWorkbook.Close
End If
End Sub

Geri