• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Açılış Yazı ve Boyut Karakteri

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Excel Açılış Yazı ve Boyut Karakteri Ayarları

Office 2010 kullanıyorum. Yeni bir excel çalışma kitabı açtığımda yazı karakteri Calibri ve 11 punto olarak gelmektedir. Bunu kurulumda yada başka türlü yani yeni bir excel çalışma kitabı açtığımızda ariel ve 12 punto olarak ayarlayabilir miyiz?

Merhaba,

Dosya/Seçenekler/Genel/
Yazı tipini kullan:
Yazı tipi boyutu:

Sayın Excelmy dediğinizi uyguladım. Yeni bir excel çalışması açtığımda Seçenekler - Genel kısmında bulunan ayarlarda benim uyguladığım ayarlar mevcut ancak excel çalışma sayfasının giriş menüsündeki kısım değişmedi.

Yaptığınız değişikliğin geçerli olabilmesi için Excel'i kapatıp yeniden başlatmalısınız.

Doğru zaten onu uyguladım. Olmadı. Bilgisayarı yeniden başlattım yine aynı sonuç maalesef.

Mustafa bey,

Yeni varsayılan yazı tipi ve yazı tipi boyutu
sadece Excel'i yeniden başlattıktan sonra oluşturduğunuz yeni çalışma kitaplarında kullanılır.
Mevcut kayıtlı çalışma kitapları bu değişiklikten etkilenmez.

Ekli dosyalar

• excel.jpg
    excel.jpg
    96.3 KB · Görüntüleme: 6
Sanırım ben anlatamadım. Malasef yeni açmış olduğum çalışma sayfasında değişiklik olmuyor. Ayarlarda mevcut ancak çalışma sayfasında olmadı

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.JPG
    Ekran Alıntısı1.JPG
    145.9 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Ekli görüntü dosyasındaki işlemleri yaptınız mı ?

Ekli dosyalar

• Excel.jpg
    Excel.jpg
    133.2 KB · Görüntüleme: 5
Evet aynen uyguladım ve yeniden başlatma ikazını aldım. Tekrar başlattım, yeni excel çalışma kitabı açtım ancak olmadı.

Son düzenleme:
Valla kendimden şüphe eder oldum. Çok ilginç.... Olmuyor

Excel başlatma konumunuzu belirtebilirmisiniz ?

Sağ tuş / özellikler

C:/Program Files/Microsoft Office/Office14/EXCEL 'den
masaüstü kısayol oluşturunuz.

Kod:
"C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\EXCEL.EXE"

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim şimdi oldu. Ancak masa üstüne sağ tıklayıp yeni excel çalışma sayfası oluşturduğumda bu işlem olmuyor. Bu düzelebilirmi yoksa oluşturduğum kısayoldan mı hep gideceğim ?

Geri