• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Access İlişkilendirme Nasıl Olur?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Excel'de ekte bulunan dosyayı işyerim için hazırlamıştım. Bunu biraz daha geliştirmek istiyorum. Dosya günlük olarak maliyet hesabı tutuyor ve bir ayda her gün için ayrı sayfa mevcut.

Access'i veri bankası olarak kullanıp ara yüz olarak excel'de hazırladığım günlük maliyet tablosunu kullanabilir miyim? Yani excel'de sadece bir sayfa açılacak bu sayfaya girdiklerim access'e gün gün kayıt olacak.

Böyle bir şey mümkünse ve hali hazırda örnek varsa bu örneği benimle paylaşırsanız sevinirim. Bir şeyler öğrenmek adına kendim uğraşıp yapmayı daha çok istiyorum.

Selam dostum;
Öncelikle ekte dosyanız yok.

Access ile oluşturduğunuz veritabanında bulunan tabloyu Excel dosyası ile link kurarak bağlayabilirsiniz. Yani Excel dosyanız her update oluşunda , Access veritabanınız da bulunan tablolar da update olacaktır. Bunun sonucunda da , sorgularınız güncellenmiş olur.

Dosyayı ekledim, cevabın için teşekkürler, benzer bir örnek var mı acaba? Yani girişler excel de olacak ancak bilgiler access te saklanacak, böyle bir şey arıyorum. Veya excelde hazırladığım tablo access te form haline getirmek için bir yöntem var mı?

Ekli dosyalar

Bu konuyu ben de merak ediyorum.

Bilginiz olsun diye söylüyorum. Gönderdiğiniz dosyada şifre koruması var ve herhangi bir giriş şifresi de vermemişsiniz...

Geri