• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel 2010 ve 2013 mdb veri tabanı bağlantısı

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sub baglan()

Set con = CreateObject("adodb.connection")
con.Open "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;data source=" & yol.Value & "\kalfa.mdb"
End Sub

excel 2010 ile yukarıdaki kodu kullanarak kalfa.mdb dosyasından veri alıyordum, excel 2013 kurduktan sonra

Hata kodu Run-time '-2147467259 (80004005)
"uygulamanızın önceki bir sürümüylü oluşturulan veri tabanı oluşturulamıyor"
mesajı veriyor ve bağlantı kuramıyorum.

bende 2013 yok ama bu konuda kayıt makrosu imdada yetişebilir...

makro kaydediciyi çalıştırarak manuel olarak bir access tablosu import edin.
işlem bitince kaydı durdurun. koda giderek şu bölümde (veya benzeri) ne yazdığına bakın..

2010 ve 2007'deki koddur:
Kod:
    With ActiveSheet.ListObjects.Add(SourceType:=0, Source:=Array( _
        "OLEDB;[COLOR="Red"][B]Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0[/B][/COLOR];
...
...
...

Access 97 veritabanını Access 2013'te açmayı denediğinizde

Sayın mancubus ilgine teşekkür ederim,

Access 97 veritabanını Access 2013'te açmayı denediğinizde "Uygulamanızın önceki bir sürümüyle oluşturulmuş bir veritabanı açılamıyor" hata iletisi
veriyor, Burada konuyla ilgili açıklama var ancak bu durum gerçekten çok sıkıntı, eğer bir çözüm bulunamazsa 2013 tam bir fiyasko olur.

ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.

ben acaba connection string'deki "provider" mi degisti diye dusunmustum.

bu farkli elbette.
soz konusu makaledeki gibi veri tabanını microsoft data base'den access data base donusturmek uygun olacak gibi duruyor. eski versiyonda kalmayı gerektiren bir zorunluluk yoksa tabii...

Bağlantı kurduğumuz kalfa.mdb dosyası okulda kullanılan programın ürettiği bir dosya ve sürekli değişiyor, dosyaynın sürekli ana makinadan alınıp dönüştürülmesi çokta mümkün görünmüyor. inşallah bir çaresi vardır.

Acaba hem ofis2003 hemde ofis2010 kurulu alsa bilgisayarınızda bu sorun düzelmezmi.

Kod:
Sub baglan()

Set con = CreateObject("adodb.connection")
con.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;data source=" & yol.Value & "\kalfa.mdb"
End Sub

Bağlantı kodunu yukarıdaki gibi değiştirince veri tabanına bağlantı sağlandı ve veriyi aktarabildim. ancak office 2007 ,2010 ve 2003 kurulu bilgisayarlarda nasıl çalışacak bilmiyorum onu yarın okulda test edeceğim inşallah,
Herkese Tekrar teşekkür ederim.
İyiki varsınız.

Geri