• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel 2010 ile userform çalışmıyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Selamlar,
Excel 2003 te hatasız çalışan dosyalarımı 2010 ile çalıştırınca userform ve takvim uygulamalarını çalıştırınca hata veriyor. (makrolar çalışıyor) Neden kaynaklanıyordur.

Selamlar,

UserForm nesnesinin hataya sebep olacağını düşünmüyorum. Ama Takvim nesnesi versiyon farklılığından hata verebilir.

Bunu şu şekilde test edebilirsiniz. 2003 versiyonla sadece boş bir UserForm içeren bir dosya oluşturun. Daha sonra bu dosyayı 2010 versiyonla açmayı deneyin. Eğer hata vermeden çalışıyorsa demek ki sorun Takvim nesnesindedir.

Merhaba Arkadaşlar,
C:\WINDOWS\system32 klasörünün içinde " mscal.ocx " dosyasının olup olmadığını kontrol ediniz.
mscal dosyası eksik ise takvim uygulamaları çalışmaz.

ekteki dosyayı rar dan çıkarıp,
c:\windows\system32\ klasörünün içine kopyalayın.

Çalışmakta olan programları kapattıktan sonra,
Başlat-Çalıştır a

regsvr32 "c:\windows\system32\mscal.ocx" komutunu yazınız

"DllRegisterServer / c:\windows\system32\mscal.ocx başarıyla gerçekleştirildi." mesajı gelecektir, tablolarınız artık çalışacaktır.
Bazı pc lerde tablo ilk açıldığında gene çalışmıyor ancak 2. denemelerde işlem düzeliyor.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sn. hakanbolat,

Harici nesneleri kopyala-yapıştır yapmanız yeterli olmuyor. Nesneyi sisteminize tanıtmalısınız. Yani Register kaydı yapmalısınız.

Eğer işletim sisteminiz WİN7 ise UAC ayarlarını düşürmenizi öneririm. Sorun yaşayabilirsiniz.

Nette "windows 7 uac kapatma" olarak arama yapın. Görsel anlatımlardan faydalanarak UAC ayarlarını kapatabilirsiniz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra;

Aşağıdaki kodu boş bir modüle uygulayın. Otomatik olarak register kaydı yapacaktır. Kod çalıştıktan sonra "DllRegisterServer / mscal.ocx başarıyla gerçekleştirildi." şeklinde bir uyarı mesajı verecektir.

Kod:
Option Explicit

Sub OCX_TANIMLA()
    Shell "regsvr32 mscal.ocx"
End Sub

Hocam merhaba,

64 bit sistemli windows'ta mscal.ocx tanımlandırmasını nasıl yapacağız.System32 yukarıdaki şekilde yapamadı.
Problemi çözmede yardımcı olabilir misiniz?

Hocam merhaba,

64 bit sistemli windows'ta mscal.ocx tanımlandırmasını nasıl yapacağız.System32 yukarıdaki şekilde yapamadı.
Problemi çözmede yardımcı olabilir misiniz?

Ben de bu konuda sizden yardım istiyorum. Aynı sorunu yaşadım ben de malesef

Değerli üstadlarım

mscal.ocx'i 64 bit işletim sisteminde nasıl register yapacağız. Güncel..

System32'nin altında SysWOW64 klasörü var. Yukarıda anlatılan işlemi bu klasör içine yapıştırarak yap.

Geri