• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel 2010 ile sql 2008 den veri cekmek

Excel Vers. ve Dili
2003 vb
Selamlar üstatlar;

yardımcı olursanız sayenizde excel ile sql serverdan veri cekmek istiyorum.

ben bunu yaptım denedim:
excel içinden veri aldan sql server a baglanıp ms query den veri cekiyorum
sorun yok bunda hatta başlıklarda sql alias larda sorun oldu karmasık olan sql bende view yaptım bu sorunuda cozdum

benim tam olarak yapmak istediğim excel içine bir tane buton
yapıp bastıklarında verileri ceksin olabiliyorsa yeniden basarlarsa tekrar yenilemesini istiyorum bununla iligili yada benzer bir proje varmıdır.
yada dökümanda olur vb bilmiyorum fakat ama php ile kod yazıyorum.

suan ornek olarak bu sql kullanıyorum

kısa sql
SELECT * FROM A_KartlardanDokumler

detaylı sql bunu yazmamadaki amac belki vb de her baslık için ayrı işlem yapamak gerekiyordur...
SELECT Kod, Acıklama, RenkKodu, Renk, Barkod, Turu, Grubu, Tipi, AnaMalzeme, Aksesuar, Tema, Koleksiyon, Olcu, ParcaSet, UretimSekli, Durumu, Tedarikci, AnaGrup,
Promosyon, Web, TL, SF, PSF, USD
FROM A_KartlardanDokumler

yardımcı olursanız cok sevinirim

SQL komutunda sorun yok. Select * kabul eder. Veri Al ile SQL'den veri çektiğinizi söylüyorsunuz. Bunu Yaparken ilk önce Geliştiriciler Sekmesinde Makro Kaydet'i çalıştırın işlem bitince durdurun. Kod sayfasına bu işlemin kodları yazılmış olması gerekir. Bu makroyu bir düğmeye bağlayın.

@omerceri çok teşekkür ederim, şimdi anladım deneyip sizelere bilgi vereceğim teşekkür ederim.

@omerceri yaptım dediğiniz gibi evet kesinlikle çalısıyor. kodunada baktığım zaman
veri kaynaklarım isminde bir dosyanın altında bazı verileri tutuyor ben bunu istemiyorum excel verdigim kişi paket almış gibi çalıştırmasını istiyorum. örnek varmı elinizde sizin ona bakıp yapabilirim ben

Kod sayfasına şifre koyarak engellenebilir.
VBA Editör sayfasında iken Tools/VBAProject Properties e tıklayın çıkan iletişim kusunda Procection sekmesini seçin, Lock for project viewing yanındaki onay kutusunu çekleyin alttaki şifre alanlarını doldurun.

Yanlız Connection ayarları başka bilgisayarlarda farklı olabilir. Şifre, kullanıcı, versiyon gibi.
Bu konuda daha geniş bilgi istiyorsanız. Formda ve webde Excelde ADO kullanımı konusunu araştırın.

Geri