• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel 2010 (64 Bit) ile sorun yaşayan var mı?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,
İş yerimde bir sayfasında 200000 satırı varan verilerin olduğu excel dosyalarında Etopla,Düşeyara gibi formüller kullanarak özet tablolar üretiyorum.(Pivot Table işimi görmüyor).Bu boyuta yakın büyüklükte dosyalarla uzun yıllardır çalışıyorum.Daha önce daha düşük donanımdaki bilgisayarımda excel 2003 ve 2007 (tabi 32 bit) kullanarak çalışıyordum.Dosya boyutu nedeniyle elle hesaplama yaptığımda maksimum 20 dakika içinde tüm hesaplamaları yapıyordu.Dosya büyüklüklerim ise 50 MB ı geçmiyordu.Şimdi ise 4 işlemcisi olan daha iyi özelliklere sahip bir bilgisayar ile excel 2010 un 64 biti kullanmaya başladım.(Windows7 -64 b).Aynı excel dosyalarında çok satırlı veri sayfalarındaki veri satırları çok fazla artmamasına rağmen (250000 satır) dosya büyüklükler aniden 150 MB ı aştı.Hatta son çalıştığım dosyada etopla ve düşey ara formüllerini kullanarak yaptığım tablolarla bu boyut 880 mb a ulaştı.Asıl büyük sorunum ise daha önce 20 dakika süren hesaplamaların excel 2010 64 b ile daha hızlı olması gerekirken daha da uzun sürmeye başladı.Bu sorunumu m.soft Türkiye ile paylaştım.ellerinden gelen yardımı yaptılar ama bir çözüm bulamadılar.Sadece bu büyüklükte çalışmaları Excel de değil Acces te yapmam gerektiğini önerdiler.Oysa Sayfalardaki satır sayılarını bir milyona çıkaran excelin 200000 satırlık veride zorlanmasını aklım almıyor.Büyük excel sayfalarıyla çalışan arkadaşlarımız var mı? Dosya büyüklükleri hakkında bilgi vermeleri ve aynı sorunu yaşayıp yaşamadıklarını öğrenmek istiyorum.

Merhaba Bende 2010 64 Bit kullanıyorum fakat 2010 için 880 mb dosya yapmak nerde ise imkansız zaten 2010 dosyaları sıkıstırarak kaydediyor.
Eğer 880 Mb dosyayı sizin bilgisayar tekrar açabiliyorsa ne mutlu size.

Elimde maliyet dokumlerinin bulunduğu 190.000 satır 20 stundan olusan text data var ve boyutu 19 mb.

Merhaba,

2007 ve 2010 excel versiyonlarında 1.000.000 satırlık sayfalar bulunsada büyük datalarda bu tarz sorunları yaşamanız muhtemeldir. Daha önce bir üyemizde böyle büyük bir datada formülasyon ile sorgulama yapmak istediğini ve dosyasının yanıt vermediği belirtmişti. Bu üyemize Zeki bey bir kod önermişti. Makro ile çözüm bile uzun zamanda hesaplama yaparak işlemi tamamlıyordu. Yani sayfalarda 1.000.000 satırın bulunması tamamının kullanılması anlamına gelmiyor maalesef. Bu tarz datalarda çalışmak zorunlu ise excelin yerleşik özelliklerinden faydalanmak yarar sağlayabilir. Ya da size önerilen gibi Access dosyaları ile çözüm arayabilirsiniz.

Ayrıca kullandığınız formüllerde A:A gibi aralıklar kullanıyorsanız bu da dosyanızın boyutunun şişmesine sebep olacaktır. Dinamik alanlar kullanmanızda belki dosya boyutlarınızda size fayda sağlayabilir.

Geri