• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel 2007 makro

Excel Vers. ve Dili
XP TR
excel 2007 makrolarım çalışmıyor, butonla çalışan makrolarım çalışmıyor , yardımcı olabilir misiniz ?

güvenlik düzeyi ayarlarından kaynaklanıyor olabilir.

Merhaba dostum office 2007 yi yeni kurduysan makro güvenlik seviyesi yüzünden çalışmıyordur çünkü en üst düzeyde geliyor eğer yeni officeye alışıksan problem yok ama değilsen excel ekranında sol üst köşedeki ambleme tıklıyınca acılan pencerede sağ alt köşede "Excel Seçenekleri" diye bir düğme göreceksin ona basınca açılan yerde "Güven Merkezi" ni göreceksin ona tıklıyınca açılan yeni pencerede "Güven Merkezi Ayarları" var tıkla ve gerekli "Makro Ayarlarını" yap

:frown: Arkadaşlar, excel 2003 ten excel 2007 ye geçtim.... buradaki arkdaşla aynı sorunu ben de yaşıyorum... burada önerilenleri yapmıştım ama hala formum açılmıyor.... başka yapılması gereken nedir acaba?

Ekli dosyalar

• makro.JPG
    makro.JPG
    27.4 KB · Görüntüleme: 138
Merhaba güven merkezi ayarlarında, engellenen içerik hakkında hiçbir zaman bilgi gösterme seçeneğini seçtinizmi?

makro ayarlarından ise tüm makroları etkinleştiri seçmeniz lazım.

Geliştirici mod ayarlarındanda vba projesi nesne modeli erişimine güveni seçeceksiniz.

1. Makro ayaları / tüm makroları etkinleştiri seçtim
2. geliştirici makro ayarları / VBA projesi nesne modeline eşimine güveni seçtim
3. Activex Ayarlaarında / tüm denetimleri kısıtlamadan etkinleştir seçili
4. ileti çubuğu/ engellenen içerik hakkında hiç. zmn biilgi gösterme seçtim.

dosyayı kaydedip yeniden açtım.... yok ... buton çalışmıyor :(

ne uyarısı alıyorusnuz. zaten bu ayarlarda bir problem olsa başta bütün makroları iptal eder.sizin butonuzun bağlı olduğu makro bozuk olabilir.

msj şu: "güvenlik ayarlarınız nedeniyle makrolar devre dışı bırakıldı. makroları çalıştırmak için bu çalışma kitabını yeniden açmanız ve makroları etkinleştirmeyi seçmeniz gerkiyor....." diyor

Çalışma kitabımı şifreli açıyorum ve sayfada 1 adet buton var. Bu butona tıklayınca form açılması gerkiyor ama hep yukarıdaki uyarıyı veriyor. EXCEL MAKRO ETKİN ÇALIŞMA KİTABI olarak kaydedip kapatmıştım bunun olumsuz bir etkisi var mı bilmiyorum.

dosyam 15,6 mb boyutunda ... ve şirkete özel maliyet programı :(

denemeler devam edeceğim sorun hala devam ederse öğleden sonra ekleyebilirim ancak, yardım çabalarınız için teşekkürler

hürkan bey bilgisayarımı yeniden başlat yapınca ve orjinal dosyama makro ayarlarını yapınca ( exel makro etkin çalışma kitabı olarak kaydetmeden )programım çalıştı ....tekrar teşekkürler....

merhaba 2007 office
benim sorunumda makrolara ve visual basic düzenleyicisi menusune tıklayamıyorum.
güvenlik ayarlarını kontrol ettim.
bütün makroları etkinleştiri seçtim
acaba office kurarkenmi ayarlanması gerekiyordu
ilgili menuler MAT tıklayamıyorum

Geri