• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EXCEL 2007 de Gözden Geçir Sekmesi Sayfayı Koru İşlevi

ERMAN SAYINALP

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
EXCEL 2007 de Gözden Geçir Sekmesi Sayfayı Koru İşlevi tıklandığında açılan pencerede -Kilitli Hücreleri Seç ve -Kilidi Açılmış Hücreleri Seç Onay kutuları Varsayılan olarak Onaylı açılmaktadır.

Varsayılan olarak sadece -Kilidi Açılmış Hücreleri Seç Onay kutusunun Onaylı olmasını nasıl sağlayabiliriz.?

Hücreleri kilitledikten sonra Sayfayı Koruma altına aldığımızda Enter işlevininin sadece Kilidi Açık Hücrelerde etkin olmasını sağlamam gerekiyor. Bu işlemi yaptığımda işlev çalışıyor, ancak Programı kapatıp tekrar açtığımda, işlev bozuluyor, yani ilk paragrafta izahına çalıştığım her iki kutu da Onaylı hale dönüşüyor. Oysa ben sadece Kilidi Açılmış Hücreleri Seç Onay kutusunun Onaylı olmasını istiyorum.

Yardımlarınız beni çok memnun edecektir. Teşekkür ederim..

Bu problem sizin çalışmanıza özel olsa gerek. Normalde sayfa koruması yapıp kaydedip kapattınız mı tekrar açınca aynı şekilde açılır. Workbook_BeforeClose olayında korumayı kaldıran kod varmı acaba.

Çalışma kitabını açarken şifreli koruma istiyorsanız alttaki kodları çalışmanızın thisworkbook bölümüne kopyalayın.

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Sheets("sayfa1").Protect Password:="a"
Sheets("sayfa1").EnableSelection = xlUnlockedCells
End Sub

Geri