• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel 2003'de boş textboxları temizleme

Excel Vers. ve Dili
2010 İngilizce
Merhabalar, kullanmakta olduğum excel dosyasındaki sheetlerde nasıl oluştuğunu bilmediğim çok fazla boş textboxlar mevcut, buda dosyanın ağır açılmasına / çalışmasına neden oluyor, bunları topluca temizlemek için bir macro varmıdır, yardımcı olurmusunuz..
Not: Benzer konuları inceledim ancak sunulan çözüm yöntemleri çalışmıyor, bu sebepden dolayı yeniden konu açtım... kullanmış olduğum excel 2003 versiyon ve ingilizce, şimdiden teşekkürler...

2003 de de aynı komutla mı çalışıyor bilmiyorum ama F5 e bastığınız zaman Git kutusu açılır Buradan özel seçip, nesneleri işaretliyerek tamam dediğinizde sayfadaki tüm nesneleri seçer.
Bundan sonra delete tuşu ile tüm nesneleri silebilirsiniz.

Kolay Gelsin

bedri41 bey, bilgilendirme için teşekkür ederim, ancak benim istediğim macro ile tüm sheetlerde (20 tane sheet var) tek seferde sorunu çözmek...

ActiveSheet.Shapes.SelectAll
Selection.Delete

Merhaba,

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub Sayfalardaki_TextBox_Nesnelerini_Sil()
    Dim Sayfa As Worksheet, Nesne As Shape

For Each Sayfa In ThisWorkbook.Worksheets
        For Each Nesne In Sayfa.Shapes
            If Nesne.Type = 12 Then
                If Nesne.DrawingObject.progID = "Forms.TextBox.1" Then
                    Nesne.Delete
                End If
            End If
        Next
    Next

MsgBox "TextBox nesnelerinin tümü silinmiştir.", vbInformation
End Sub

bedri41 bey, bilgilendirme için teşekkür ederim, ancak benim istediğim macro ile tüm sheetlerde (20 tane sheet var) tek seferde sorunu çözmek...

Sn. Freeman,
20 sheet için bir temizleme yapacağınız ilk mesajda belirtmemişsiniz onun için pratik bir yol önermiştim, gereçi şimdiye kadar nesneler çoktan temizlenmiştir ama yine de makro olarak aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kolay Gelsin

Kod:
Sub nesnedelete()
Dim Nesne As Shape
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
For i = 1 To 20
    For Each Nesne In Sheets(i).Shapes
        Nesne.Delete
    Next
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Merhaba,

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub Sayfalardaki_TextBox_Nesnelerini_Sil()
    Dim Sayfa As Worksheet, Nesne As Shape

For Each Sayfa In ThisWorkbook.Worksheets
        For Each Nesne In Sayfa.Shapes
            If Nesne.Type = 12 Then
                If Nesne.DrawingObject.progID = "Forms.TextBox.1" Then
                    Nesne.Delete
                End If
            End If
        Next
    Next

MsgBox "TextBox nesnelerinin tümü silinmiştir.", vbInformation
End Sub

Korhan bey, bilgi için teşekkür ederim, ancak işlemi gerçekleştiremedim, silindi diye mesaj geliyor ancak boş textboxların tamımı yine kalıyor. Anlatımım yalnış algılanmasın lütfen macro konularına yabancı olduğum için yapmış olduğum işlem basamaklarını anlatmak istiyorum, hata yaptığım bir nokta mı var acaba.

Vermiş olduğumuz kodu "Visual Basic Editor" de "ThisWorkbook" a yapıştırdım ve kaydettim. Daha sonrasında F8 ile macroyu çağırıp run ile çalıştırıyorum ancak "TextBox nesnelerinin tümü silinmiştir." bilgilendirme mesajından sonra kontrol ettiğimde ne yazıkki boş textbox ların silinmemiş olduğunu gördüm, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... iyi çalışmalar...

Küçük bir örnek dosya eklerseniz inceleme şansımız olabilir. Bu şekilde farazi cevaplar veriyoruz ve konu boşyere uzayıp gidiyor.

Sn. Freeman,
20 sheet için bir temizleme yapacağınız ilk mesajda belirtmemişsiniz onun için pratik bir yol önermiştim, gereçi şimdiye kadar nesneler çoktan temizlenmiştir ama yine de makro olarak aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kolay Gelsin

Kod:
Sub nesnedelete()
Dim Nesne As Shape
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
For i = 1 To 20
    For Each Nesne In Sheets(i).Shapes
        Nesne.Delete
    Next
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Bedri41 bey, eksik bilgilendirme için üzgünüm :), vermiş olduğunuz kodu uyguladım ve tam istediğim gibi çalıştı, yardımlarınız bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar...

Sayfalarınızda başka nesneler varsa onlarda silinebilir. Dikkatli olun...

Benzinlik takip yazılımını buradaki örneklerden yararlanarak kendime uyarladım ancak bir sıkıntım var kayıt yaptıktan sonra forum sayfasını temizlemesi gerekiyor ancak bende bir hata oluşuyor bir incelerseniz ve hata yı nasıl kaldırabiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim

şimdiden ilginize teşekkür edrim
semih hazar

Ekli dosyalar

Korhan hocanın istediği örnek

Korhan hoca bir örnek olsa iyi anlatırız diyor bende bu örneği yolluyorum ki üzerinde anlatarak öğrenelim

Geri