• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Etopla

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Merhaba arkadaşlar ekte gönderdiğim dosyada etopla formülü ile veri-1 dosyasından verileri icmal dosyasına alıyorum veri-1 dosyasını kapattığım zaman Değer hatası veriyor bunu nasıl aşabilirim bir yardımcı olursanız çok sevineceğim şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Dosyada özet tablo ile sorun çözülmüş hali umarım işinizi görür.
selametle kalınız.

Ekli dosyalar

kemal turan Merhaba,
Dosyada özet tablo ile sorun çözülmüş hali işimi görmüyor ben direk kapalı dosyadan veri almak istiyorum

Sayın Korhan Bey aşağıdaki formülü yazıyorum hesaplama yapıyor ancak kitap1 isimli dosyaya veri değişikliği yaptığım zaman otomatik hesaplamıyor formülün içine girilip enter tuşuna basıldığında hesaplıyor otomatik hesaplayamaz mı?
TOPLA.ÇARPIM(('C:\Users\irfan.akgun\Desktop\polis\[Kitap1.xls]Sayfa1'!$A$2:$A$7="ocak")*'C:\Users\irfan.akgun\Desktop\polis\[Kitap1.xls]Sayfa1'!$B$2:$B$7)

MerhabaSn.Polis-53,
Size vermiş olduğum cevaptan dolayı yeni bir işlev öğrenmiş oldum.
Sn.Korhan beyin vermiş olduğu linkten uyarlama yaptım bende bir sorun görükmüyor.
Korhan bey,
Düşey ara nın da bu şekilde (kapalı dosyadan veri alma) fonksiyonu var mı ?
Teşekkür ederim.

Düşeyara fonksiyonunda ne gibi sıkıntı yaşadınız?

=ETOPLA('[VERİ-1.xls]Sayfa1'!$A:$A;'[VERİ-1.xls]Sayfa1'!$A$2;'[VERİ-1.xls]Sayfa1'!$B:$B)

bu formul ile bir sıkıntı olurmu denermisin. benim denemelerimde sıkıntı yok istediğin buysa tabiki.

Merhaba Korhan bey,
Ağdaki bir dosyada cari bilgiler ve cari satış bilgilerimin olduğu bilgiler var.
3 farklı bilgisayardan satış esnasında satış yapılan personel yeni müşteri ise bu dosyalara makro ile kayıt yapıyor.
Daha sonra;
3 farklı bilgisayarımızdaki aynı adlı çalışma kitabındaki bir sayfaya bu cari bilgiler dosyalarından önce özet tablo ile verileri çekiyor, bu sayfadan da satış formuna cari no yazıldığında özet tablodan düşey ara ile adı soyadı,adres,tlf,tc gibi bilgileri alıyoruz.
Sonra makro ile satış kaydı yapılıyor.
Düşey ara ile ilgili sizlere soruyu sorduktan sonra araştırma yaptım makro destekli bir çalışma buldum, İnşaallah kendime uyarlayabilirsem özet tablo işini ortadan kaldırmayı düşünüyorum.
İlgi ve alakanıza teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.
Selametle kalınız.

Son düzenleme:
Geri