• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Etopla

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Merhaba

Üstadlar Etopla ve ğer formülleriyle ilgili olarak ekli tabloda bulunan veri hakkında yardımcı olabilirmisiniz gereken bilgi ekte mevcuttur.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Tam anlamadım ancak aşağıdaki formül bir fikir verebilir belki:

Kod:
=ÇOKETOPLA(I5:I17;F5:F17;B6;I5:I17;"<0")

Merhaba

Üstadlar Etopla ve ğer formülleriyle ilgili olarak ekli tabloda bulunan veri hakkında yardımcı olabilirmisiniz gereken bilgi ekte mevcuttur.

Saygılarımla

kırmızı alanların toplanması formülle değilde makro ile olur ama - değerleri olanı yaptım bir incelerseniz,

Ekli dosyalar

adsoft elıne emegıne ssaglık acaba bu makroyu yapacak ustadlar duyarmı bızı:)

Fakat burda Değişkenlik gösteren tarihler olacak sadece en güzeli tablou göndereyim size

Ekli dosyalar

Fakat burda Değişkenlik gösteren tarihler olacak sadece en güzeli tablou göndereyim size

sayın :asdec1234 gönderdiğiniz tapoloyu inceledim fakat birşey anlamadım ana sayfa kısmında ay tarih ve gıda diye sutunlar var , gıda sütununa tarih sutununda belirtilen tarihi alacak orada sorun yok ama gıda sayfasına geldiğimde iki sutunda da tarhi var ben bunu hangi sutundaki tarihi eşleştireceğim eşleştirdiğim -("eksi") değeri olan larımı alacak yoksa + "artı" lerimi alacak açıklarsanız yardımcı olurum.

saygıdeğer asdsoft;
şimdi olay şu ana sayfa bölümüne tarihlere göre gıda yazan satıra gıda sayfasından veri çekilmesi sadece -ile başlayan rakamları toplamasıdır. hangi tarih alınacağı konusunda il sutundaki tarihi baz alabiliriz bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

saygılarımla

saygıdeğer asdsoft;
şimdi olay şu ana sayfa bölümüne tarihlere göre gıda yazan satıra gıda sayfasından veri çekilmesi sadece -ile başlayan rakamları toplamasıdır. hangi tarih alınacağı konusunda il sutundaki tarihi baz alabiliriz bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

saygılarımla
istediğiniz formül aşağıda bir inceleyin
dosyada ekte

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Gıda!$A$2:$A$25=B5)*(Gıda!$D$2:$D$25<0)*(Gıda!$D$2:$D$25))

Ekli dosyalar

kolay gelsin

Geri