• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Etopla ve düşey aranın birlikte kullanımı

ozanyakar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhabalar,

Forumda istediğim formülü tam olarak bulamadım. Ekteki dosyada.

b sütünuna yazacağım formül;
*a sütunundaki malzemeyi yandaki "veri" sayfasından özel kodu 600 olanlar içinde bulup,
*veri sayfasının g sütunundaki miktarlardan özel kodu 600 olanların toplam miktarını hesaplamalı

Ayrıca ;
ı sütünuna yazacağım formül;
a sütunundaki malzemeyi yandaki "veri" sayfasından özel kodu 600 olanlar içinde bulup,
*veri sayfasının k sütunundaki miktarlardan özel kodu 600 olanların toplam tutarını hesaplamalı

Yardımlarınızı bekliyorum. Biraz karışık ama umarım anlatabildim istediğimi.

Ekli dosyayı görüntüle YENİ SATIŞ RAPORU EXCEL WEB.xlsx

Altın üye kardeşim, ben altından üye olmadığım için dosyanı inceleyemiyorum :( Dosyanı aşağıdaki linke yüklersen ve linki buradan paylaşırsan inceleyip cevap verme imkânım olabilir.

http://s3.dosya.tc/

Sn.asimavi50 dosyayı yükledim,
İlginiz için teşekkür ederim.

YÜKLENDİ.jpg

Veri sayfasından malzeme satışlarını özel koda göre miktar toplamı ve tutar toplamı olarak özetlemek istiyorum. Çok uğraştım beceremedim :-(

Altın üye kardeşim, ben altından üye olmadığım için dosyanı inceleyemiyorum :( Dosyanı aşağıdaki linke yüklersen ve linki buradan paylaşırsan inceleyip cevap verme imkânım olabilir.

http://s3.dosya.tc/

Kardeş sen tekrar oku istersen bu mesajı, altın üye olmayan birisi sizin yüklediğiniz dosyayı resimi göremez. Bende altın üye değilim maalesef. Birde örnek dosyanız resim değilde excel olursa daha hızlı cevap alabilirsiniz.

Merhaba,
Biçimler uyuşmadığı için +0 kullanılmıştır.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((VERİ!$E$3:$E$209+0=[COLOR=Red]600[/COLOR])*(VERİ!$F$3:$F$209=A3)*
(VERİ!$G$3:$G$209))

Kırmızı alan özel kodunuz.

--

Sn. Mahir ÇÜMEN formül için teşekkür ederim. Tutar toplamları için gerekeni formülünüzden kopya çekerek yaptım. :-) Tekrar teşekkürler, saygılar.

Örnek olarak vermiştim.
Excel versiyonunuza göre ÇOKETOPLA (2007 ve üzeri) formülünü de kullanabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

--

Geri