• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Etopla hakkında kod yazımı

Katılım
24 Haziran 2009
Mesajlar
99
Excel Vers. ve Dili
2003
Ekteki dosyada stok sayfasında "F" sütununda toplam stok diye bir başlık var. ben buradaki hücrelere
=ETOPLA(Giriş!B2:B65536;"ÜRÜN İSMİ";Giriş!D2:D65536)-ETOPLA(Çıkış!B2:B65536;"ÜRÜN İSMİ";Çıkış!D2:D65536)
formülünü uygulayıp stoka giren üründen stoktan çıkan ürünü çıkartıp elimdeki son stok miktarını toplattırıyorum. Burada ki ürün ismi ;
mesela F2 hücresini hesaplatırken A2 hücresindeki ürün ismini kullanıyorum. Programın bu kısmının böyle çalışması gerekli.
benim soruma gelincede:
1)ben bu işlemi kod yazarak nasıl sağlayabilrim. Yani bu işlemi her satıra uygulamak için her satıra formül mü yazmalıyım yoksa bunu kodlarla otomatik olarak oluşturabilirmiyim.
2) ana sayfada stok durumlarını açtığımda karşıma gelen panelden ürün ismini seçtiğimde o ürüne ait kritik seviye ve toplam stok rakamları textbox1 ve textbox2 de karşıma çıkabilirmi.Bunu ürünü seçtikten sonra stok göster butonuna bastığımda gerçekleştirmesini istiyorum.
 

Ekli dosyalar

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    sira = ComboBox1.ListIndex + 2
    giren = WorksheetFunction.SumIf(Sheets("Giriş").[b:b], ComboBox1.Text, Sheets("Giriş").[d:d])
    cikan = WorksheetFunction.SumIf(Sheets("Çıkış").[b:b], ComboBox1.Text, Sheets("Çıkış").[d:d])
    TextBox1 = giren - cikan
    TextBox2 = Cells(sira, "e")
End Sub
 
Sayın Hamitcan

Sayın hamitcan çok teşekkürler yardımlarınız için. Yazdığınız kodu uyguladım sadece kritik seviye için kodu başına Sheets("Stok") ekledim ve sorunsuz çalışmaktadır.
Fakat benim bir sorun daha olacak. Ben ürün tanıtımdan ürün bilgisini ve kritik seviyeyi giriyorum. Daha sonra bu yeni ürünün ilk olarak stoğa girdiğini düşünürsek toplam stok bölümünüde otomatik olarak hesaplatabilirmiyim. Yani stok giriş bölümüne yeni ürün giriyorum burada adet olarak giriş yapıyorum.bunu girdiğim anda toplam stok alanındaki formülü nasıl kodlara uyarlayabilirim. bilmiyorum istediğimi tam olarak anlatabildimmi.
basit bir örnekle açıklamak gerekirse.

stok tanıtmadan elma isimli bir ürün girip bunun kritik seviyesi 10 olark yazdım.
daha sonra ürün giriş kartından elma için stoklarıma 20 adet giriş yaptım. bu işlemi yaptığımda işte toplam stok bölümüne 20 adeti yazsın.yani bu hücreye yazdığım formülü nasıl uygulayabilirim.
 
Not: "Stok bakiyeleri" isimli bir buton oluşturun. Aşağıdaki kodu içine ekleyin.
Kod:
Private Sub CommandButton4_Click()
 For i = 2 To [a65536].End(3).Row
 giren = WorksheetFunction.SumIf(Sheets("Giriş").[b:b], Sheets("Stok").Cells(i, "b"), Sheets("Giriş").[d:d])
 cikan = WorksheetFunction.SumIf(Sheets("Çıkış").[b:b], Sheets("Stok").Cells(i, "b"), Sheets("Çıkış").[d:d])
 Sheets("Stok").Cells(i, "f") = giren - cikan
 Next
End Sub
 
çok teşekkürler hamitcan bey verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı. Ancak ben verdiğiniz kodu stok giriş kartındaki kaydet butonuna uyarladım ve stok çıkış bölümünden herhangi bir ürünün çıkışını yaptığımda Stok sayfasındaki toplam stok miktarı değişmiyor. Fakat stok durumlarını gösteren panelden baktığımda işlemin sonucunun doğru olduğunu görüyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim. Dosyanın son halini ekte göderiyorum.
 

Ekli dosyalar

Stok sayfasına yeni stoğu kaydetmelisiniz.
 
aynı kodu stok çıkıştaki kaydet butonuna da yazınca sanırım sorun kalmadı. yardımlarınız için çok teşekkürler
 
Geri
Üst