• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

=ETOPLA formülünde iki değer nasıl verilir

Excel Vers. ve Dili
2012
kolay gelsin henüz yeniyim exelde biraz deneme yanılma yöntemiyle buldum birkaç sorunumu ama bir yerde ciddi takıldım

şimdi sorunum şöyle

sağolsun bir abim bana kendi yaptığı exel tabanlı bir pro verdi bu proda

anasayfa işlem sayfası cari hesaplar cari hesap extresi vs. diye bir çok sayfa var işlem sayfasında b8:b80000 hücreler arasında hareket kısmı bulunuyor bu kısımda yapmak istediğimiz işlemi giriyoruz mesela nakit se nakit iş bankasıysa iş bankası vs. formülüde şu şekilde

=ETOPLA(B8:B80000;"NAKİT";H8:H80000)-ETOPLA(B8:B80000;"NAKİT";I8:I80000)

h8:h8000 arası giriş ı8:ı800000 arası da çıkış oluyor
şimdi o kadar çok deneme yaptımki nakit le beraber iş bankasını nakit yazan kısımda toplayamadım bahsettiğim hücrelerin üstünde işte nakit iş bankası garanti vs. sonundada toplam var ben ise nakit kısmında hem nakiti toplamasını hemde iş bankasını topalamasını istiyorum metin olarak iki tane değer girmek istiyorum hareketler kısmını iş bankası dediğim zaman hem iş bankasında hemde nakitte görünsün istiyorum yani iki tane kelimeyi bu formülün içine nasıl eklerim yardımcı olurmusunuz örn. nakit&işbankası veya bir kaç tane daha nasıl eklerim bu formüle

Uzun anlatım yerine, küçük bir excel örnek tablosu eklerseniz, isteğinizi tabloda tanımlarsanız daha kolay cevap bulabilirsiniz.

resmini ekliyorum kusura bakmayın acemi oluğum için anlatamadım derdimi :)

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı FORMÜL.jpg
    Ekran Alıntısı FORMÜL.jpg
    22.5 KB · Görüntüleme: 12
resmini ekliyorum kusura bakmayın acemi oluğum için anlatamadım derdimi :)

Lütfen sorununuzu örnekleyen Küçük bir Excel dosyanızı ekleyin.(Orjinal dosyanız olması gerekmez)
Resimden bir şey anlaşılmıyor.

exel tablosunu hazırladım ekteki exel tablosunda üstteki nakit bölümüne hem iş bankasının miktarı toplansın hemde iş bankasında olduğu görünsün yani formülde nakit yazan yere "nakit""işbankası" yapabilirmiyiz

Ekli dosyalar

Ekli dosyayı inceleyiniz.

hocam teşekkür ederim fakat en üstte ki hücrelerde iş bankası ve başka bankalar da var ben bu formülü uyguladığım zaman diğerlerinede otomatik atacakmı ?

Şimdi denedim olmadı uyglayamadım ne yazıkki

Son düzenleme:
hocam teşekkür ederim fakat en üstte ki hücrelerde iş bankası ve başka bankalar da var ben bu formülü uyguladığım zaman diğerlerinede otomatik atacakmı ?

Şimdi denedim olmadı uyglayamadım ne yazıkki

Formüllerde İŞ BANKASI yazan kısımlarına diğer bankaların ismini yazarak istediğiniz şekilde yeni formüller hazırlayabilirsiniz.
Sadece İŞ BANKASI için NAKİT lerle birlikte toplanacaksa;
Diğer bankalar için formül hazırlarken; İŞBANKASI için hazırlanmış formülde; + işaretinden sonraki bölümleri silerek kullanın.

hocam kısacası şu formülde tırnak içindeki nakite ek olarak başka bir değer vermemiz mümkünmü çok sordum ama acemiliğime verin verdiğiniz formül diğer bütün formülleri bozuyor dediğim gibi çok kapsamlı bir pro olduğundan çok müdahele etmek istemiyorum

hocam kısacası şu formülde tırnak içindeki nakite ek olarak başka bir değer vermemiz mümkünmü çok sordum ama acemiliğime verin verdiğiniz formül diğer bütün formülleri bozuyor dediğim gibi çok kapsamlı bir pro olduğundan çok müdahele etmek istemiyorum

Kod:
Şeklinde yazılan formülün anlamı şudur:
8ci satırdan 80000ci satıra kadar;
B sütununda NAKİT yazanların H sütunundaki (herhalde H sütunu , Yatan , Yatırılan veya Ödenenler) toplamından I sütunundaki ( I sütunu da Çekilen veya tahsil edilenler)toplamını çıkart.
Örnek buna İŞ BANKASI eklenmek istenirse; formül:
Kod:
=ETOPLA(B8:B80000;"NAKİT";H8:H80000)+ETOPLA(B8:B80000;"İŞ BANKASI";H8:H80000)-ETOPLA(B8:B80000;"NAKİT";I8:I80000)-ETOPLA(B8:B80000;"İŞ BANKASI";H8:H80000)
şeklinde düzenlenebilir.
İsterseniz diğerlerini de aynı mantıkla + (artı)işareti koyarak, çıkartmak istediklerinizi -(eksi) işareti koyarak formüle ekleyebilirsiniz.

Kod:
Şeklinde yazılan formülün anlamı şudur:
8ci satırdan 80000ci satıra kadar;
B sütununda NAKİT yazanların H sütunundaki (herhalde H sütunu , Yatan , Yatırılan veya Ödenenler) toplamından I sütunundaki ( I sütunu da Çekilen veya tahsil edilenler)toplamını çıkart.
Örnek buna İŞ BANKASI eklenmek istenirse; formül:
Kod:
=ETOPLA(B8:B80000;"NAKİT";H8:H80000)+ETOPLA(B8:B80000;"İŞ BANKASI";H8:H80000)-ETOPLA(B8:B80000;"NAKİT";I8:I80000)-ETOPLA(B8:B80000;"İŞ BANKASI";H8:H80000)
şeklinde düzenlenebilir.
İsterseniz diğerlerini de aynı mantıkla + (artı)işareti koyarak, çıkartmak istediklerinizi -(eksi) işareti koyarak formüle ekleyebilirsiniz.

İşte budur çok teşekkür ederim oldu valla :D ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ediyorum sağolun

Geri