• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

etopla formül

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Selamlar Arkadaşlar

Örnek dosya içinde örnek vermeye çalıştım umarım anlatabilmişimdir

Müşteri ismindeki boş verileri hariç tutarak stok ismindeki veriye göre alış miktarındaki değerleri d hücresindeki karşılıklarına toplama yapacak formül

Şimdiden Teşekkürler

Ekli dosyalar

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($D$12:$D$30=A2)*($E$12:$E$30))

Bu işinizi görür sanırım.

Ekli dosyalar

Ahmet bey ilginize teşekkür ederim fakat zaten onu etopla ile yapabiliyorum I hücresindeki müşterideki boşlukları toplamayacak
verisi olan değerleri toplayacak

Merhaba.

Yanlış anlamadıysam; 12'nci satırdan itibarenki verilerde, I sütunu dolu olup, D sütunu 8 olan
satırlardaki G sütunu verilerinin toplamını almak istiyorsunuz.

Aşağıdaki formül istediğiniz sonucu verecektir.
Dikkat etmeniz gereken husus I sütununda boş gibi görünen hücreler boş değil, birer karakter BOŞLUK var.
Bu boşluk karakterlerini;
-- silecekseniz aşağıdaki formülde yer alan çift tırnak arasındaki boşluk karakterini silin,
-- verileriniz olduğu gibi kalacaksa, formüldeki boşluk karakteri kalsın.
.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($D$12:$D$30=[B][COLOR="blue"]$A2[/COLOR][/B])*($I$12:$I$30<>[B][COLOR="Red"]" "[/COLOR][/B])*$G$12:$G$30)

Maalesef olmadı d3 de toplanması gerekenler stok ismindeki 10 lar onun karşılığı orada 8060 var
müşteri isminde veri varsa onları d3 hücresinde ne kadar 10 varsa toplayacak

olması istenen mesela stok ismindeki 8 ler müşteri isminde veri varsa bunları toplayıp d2 yazacak alış miktarı toplamı 38220 olarak yapması lazım

10 olan da 8060 yapması lazım

12 olanda 48360 olması lazım sonuçlar böyle çıkması lazım

Kod:
=ETOPLA(I12:I30;H2;E12:E30)

Bunu denermisiniz "D2" hücresine uygulayınız.

Ahmet bey değil çıkan sonuçları yazdığım gibi olması lazım

Son düzenleme:
Tekrar merhaba.

Öceki cevabımda yer alan formülün sonundaki
$G$12:$G$30 kısmını
$E$12:$E$30
şeklinde değiştirerek
sonuca ulaşabilirsiniz.

Ben önceki cevabı yazarken G sütununun toplamının alınacağını düşünerek o şekilde yazmıştım.
.

Ömer bey stok cinsindeki 8 ve 10 doğru yapıyor 12 de yanlış bu stok kısmı 20 ye kadar çıkacak ben 3 tane örnek için koymuştum

ÖMER BEY " " İçersindeki boşluk 8 ve 10 işe yarıyor diğerlerinden kaldırdım boşluğu ordada boşluğu kaldırınca işe yaradı :)

Çok teşekkür ederim

Geri