• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Etiket Yazdırma Makrosu

leonadies

Excel Derya Deniz Bizde Kulaç Atmaya Çalışıyoruz:)
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit Windows
Merhaba forumda baya arattırdım ama benim istediğime yakın olan bişey bulamadım. Varsa ve bulamadıysam kusura bakmayın.
Elimde bir etiket yazıcı çalışmam var. Bu çalışmada A1:C8 arası etiket yazdrıma alanı. Ve D1 hücresinde kaç kopya baskı yapılacağı bilgisi mevcut.
YAzdır butonuna basında D1 de yazan sayı kada kopya çıktı almasını istiyorum ancak her çıktıda B7 hücresinin artmasını istiyorum. Yani ilk çıkan etikette 1 yazacak ikincide 2, üçüncüde 3 gibi artarak gidecek.

Mümkün mü? Dosyayı ekledim içinde acıklamamda mevcut

Ekli dosyalar

Merhaba,
Her kağıda A1:C8 arası basılacak ve B7 her seferinde 1 artacak, basılan her sayfa D1 de yazılı sayı kadar basılacak.
Doğru mu anlamışım?
Böyle ise;
F1 'e basılacak ilk sıra, G1 'e basılacak son sıra numarasını yazarsanız;
Ekli dosyadaki makro işinizi görecektir.
Kolay gelsin

Son düzenleme:
Hocam ilgine teşekkür ederim. Doğru anlamışssın ancak dosyayı çalıştıramadım. Evde yazıcım yok. PDF yazıcı kurup denedim hata verdi. Muhtemelen yazıcı olmadığı için böyle oldu.Yarın ofiste deneyip yazarım. Teşekkür ederim :)

Rica ederim,
Sanırım, şimdi tamam. İnceleyip deneyin. Yine lazım olursa haberim olsun.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam baktım. Sorun şu D1 hücresindeki sayı benim çıkmasını istediğim kopya sayısı. Yani oraya yazdığım sayı adedince etiket basılsın istiyorum. Şu andaki kodlarla ana mantık tamam ancak D1 hücresine yazdığımız adedi etikette 3 kez tekrarlıyor. Yani 3 kopya istediğimde
1 numaralı etiketten 3 adet
2 numaralı etiketten 3 adet
3 numaralı etiketten 3 adet
olmak üzere 9 adet etiket basıyor.
D1 e 3 yazınca 3 tane etiket çıktısı alması lazım. 1,2,3 yazan toplam 3 etiket

Kod:
Sub Yazdır()
On Error Resume Next
s = InputBox("Kopya Sayısı Girin")
For etiket = 1 To Sheets.Count
Sheets(etiket).PrintOut copies:=s
Next
End Sub

Ben şöyle bişi yaptım ama düz olarak sadece kopya sayısını soruyo. Burdan devam ettirebilirmiyim?

Son düzenleme:
Merhaba,
4. mesajdaki dosyayı yeniledim.
Kolay gelsin

Çok teşekkür ederim. Problemsiz çalıştı :)

İlginç bir sorunum oluştu. Sorunsuz çalışıyor etiket ama her açış kapanış yaptığımda etiket yazıcı değil diğer BROTHER yazıcıya geçiyor. ARGOX marka yazıcının burada standart olarak kalmasını nasıl sağlarım?

Merhaba,
Esas yazıcı olarak seçtiğinizde kapatıp açma ile ilgili olmadığını göreceksiniz.
Kolay gelsin

Varsayılan yazıcı olarak BROTHER seçili evet. Ancak ARGOX unda kullanılacağı zaman illa oluyor. Ve herseferinde ilk açılışta gidip ARGOX secmem gerekiyo. Tabi sonrasında sorun yok ARGOX dan devam ediyor.Merak ediyorum acaba Makro ile bu mümkün mü

Merhaba,
Kesinlikle mümkün, ama bu konu beni şimdilik aşar.
Yazıcı seçimi diye sitede aratın. Sanırım bulursunuz, ya da yeni başlıkla bu soruyu sorun. Mutlaka cevap veren çıkar.
Kolay gelsin

Tamam Çok teşekkür ederim :) Emeğinize sağlık

MERHABA
benimde bu forumun yardımıyla yaptığım bir dosyam var .
zamanla bir ihtaç daha doğdu şimdi yazıcıyı sabitlemem lazım vereceğim koda bir yardımcı olursanız sevinirim.

Private Sub CommandButton1_Click()
Range("a1:f1").PrintOut Copies:= _
Sheets("EBAT BROŞÜR (ÜRETİM TARİHLİ)").Range("a2")
End Sub

şimdiden teşekkürler

Geri