Eşya Listesi Hazırlama Macro

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Sizden bir örnek makro konusunda yardım istiyorum.

Daha önce kodlarla yapıyordum bunu ancak şimdi biraz zorlanmaya başladım.

Satırlar şöyle;

SIRA, ÜRÜN KODU, MAL CİNSİ, BRÜT KG, NET KG, KAP ADEDİ, FİYAT USD, BEY. , GTIP ve NO olarak...

Şimdi Ürün Kodu'nu girdikten sonra " =DÜŞEYARA " ile Mal Cinsi'ni diğer excel dosyasından çekiyorum ( 1Nolu excel ), Brüt ve Net KG ve KAP ADEDİ ; el ile manuel giriliyor. Fiyat USD; oda " =DÜŞEYARA " ile otomatik çekiyorum başka bir excelden ( 2Nolu Excel ), BEY, GTIP ve NO ise dataları Master.xls içinde.

İlk olarak bana 1 Nolu excel içindeki " ANA " sayfasından kalan kap adedine göre bana BEY. NO'su verecek ( FIFO kuralına göre, ilk giren ilk çıkar ). Daha sonra verdiği bu BEY. NO'sunu kontrol ederek MASTER.XLS içerisinden GTIP ve NO kısımlarını bulup bana numaralarını yazması gerekiyor.

En büyük sıkıntım NO ve GTIP bilgilerinin "MAster.xls " içerisinde farklı farklı sayfalarda olması. O yüzden düşeyara veya INDIS ile çekemiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosyaları isteyen arkadaşlar olursa bana msn'den ulaşabilir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Ücretle yazılabilecek bir kodsa, ücretlide yaptırabilirim arkadaşlar, lütfen yardımcı olun :/

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Forumumuza hoş geldiniz.
Ücreti boşverin.
Profilinizde excel versiyonunu belirtmeyi unutmayın ki ona göre yanıt verelim.
Aşağıdaki uyarılarıda unutmazsanız sorular/sorunlar daha çabuk çözülür.

Sorularınızı sorarken örnek dosya ile destekleyiniz ve kısa açıklama yaparak yazınız. Dosyanın içine yapılacak açıklama herkesin bu dosyayı indirmesi gerektiğinden kotalar gereksiz yere dolmaktadır. Bu yüzden sorularınıza cevap verebilmemiz için kısa açıklamanızı mutlaka yapınız. Örnek dosyanız bire bir aynı, kısa boyutlu ve şifresiz olmasına özen gösteriniz. Soru sorduğunuzda cevaplayan kişilere ait olumlu veya olumsuz mutlaka geri dönüş yapınız.

Son düzenleme:

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
3 nolu mesajdaki Alıntı bölümünü dikkate almadınız galiba. :)

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
bahsettiğim veri dosyaları çok büyük ve detaylı bilgiler içeriyor.
Onların içeriğini birebir foruma koymam imkansız, o yüzden koymadım.
Ama yarın anlatabileceğim kadarı ile excel dosyası oluşturup göndereyim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Dosyayı istediğiniz gibi ekledim.

Yalnız şunun altını çizeyim MASTER.XLSX içerisinde bayağı çok sayfa mevcut.
O yüzden Macro ile tek sayfaya indirme işlemini yapamadım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Arkadaşlar konuya dair birçok işlemi hallettim.

Sonuçta tek bir durum kaldı.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?goto=newpost&t=83542 burada yer alan konuda benim işime yarayacak bir kod var ancak şöyle olması gerekiyor.

Örneğin konu içinde #7 numaralı mesajda yer alan dosyada, MUZ yazdığınızda size muz sağlayıcılarını sağ tarafında listelemekte.
Ben bu olasılıkları " dropbox " tarzı seçilebilir bir kutucukla olmasını istemekteyim.

Bunu nasıl gerçekleştirebilirim acaba ?

Şayet şöyle örnek vereyim ;
Ekteki resimde yer alan örnekte ;

1 ) Ürün Kodu'nu elle girdikten sonra tüm verileri "Stok.xls"den çekiyor.
2 ) Fakat " I16 " hücresinde yer alan " BEY. KLM NO " sütununda çekmesi gereken değerden " Stok.xls " içerisinde 1'den çok olma ihtimali var.
3 ) Bu yüzden " BEY. KLM NO " sunu benim olasılıkları listeletip, kullanıcının manuel olarak seçmesini sağlamam gerekiyor.

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz gerçekten müteşekkir olacağım.

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Hangi dosyadaki hangi bilgi hangi dosyadan çekilip listelenecek. Örnekle açıklarmısınız.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Size şöyle bir örnek göndereyim, aslında istediğimi tamamladım ancak şöyle bir ekstra isteğim var.

Sayfa2'ye bakarsanız, ürünkodları ve numaralarını göreceksiniz.
Ürünkodlarından bir'den fazla olabilir, fakat numaraların hepsi farklı serilerdedir.

Şimdi Sayfa1'de ürün koduna T01.10.010 yazalım.

Olasılıklar ; 267/01 ve 480/01 olarak çıktı değil mi ? ( Makroyu aktifleştirmeyi unutmayalım :)

Bu numaralaarddn birinin I7 sütünuna girilmesi gerekiyor ancak bunu ben el yordamı ile değilde " dropbox " tarzı açılan bir kutucukla kullanıcının oradan seçerek işlemi tamamlamasını istiyorum.

Yani hatapayını 0'a indirgemek istiyorum anlıyacağınız...

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Çok teşekkür ederim, tam istediğim gibi olmuş. Ellerinize sağlık... Hayırlı günler, hayırlı cumalar dilerim...