eşleştirme ile ilgili sorun

Excel Vers. ve Dili
2008-TÜRKÇE
dosyada aynı barkodlara sahip ama ayrı stok kodları olan ürünler var onları eşletirme yapıp barkodlar sayesınde aynı olmayan stok kodlarını bulup birbirne uyarlamak istiorum yapamadım yardımlarınız beklıorum.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
uyarlamak konusunda hangisine göre uyarlıyacaksınız bilemeyiz ama bulma konusunda yardım istiyorsanız dosyanız ekte iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2008-TÜRKÇE
uyarlamak konusunda hangisine göre uyarlıyacaksınız bilemeyiz ama bulma konusunda yardım istiyorsanız dosyanız ekte iyi çalışmalar.
desteginiz için cok saolun bizim amacımız farklı stok kodu olmuycak en soldaki 5 haneli numarlada farklılık olmuycak ıkısnde aynı olcak.uyarlamak sıze kalmıs onları değiştirme şansımız olabilir mi ?farklı olanı bulcak soltakının stoguna göre değiştrcek yardımcı olrusanız sevınırım çok saolun

Excel Vers. ve Dili
2008-TÜRKÇE
Burda aslında 2 işlem olacak.Bu birincisi;siz farklı stok kodu olanları buldurmuşunuz bu çok güzel olmuş,bize bunların listesi de gerekiyor (gerçi bunu çalışma sayfasına koymuşsunuz ama nasıl listeliyeceğiz?) Burada örnek amaçlı size 100 satır gönderdim zaten sorun bunun çok satır olması.(26.000) Şimdi burda eşleşme 1.sütuna göre yapılıacak 2.sütünda olmayanlar da kendimiz tarafından aynı olması için yeni kayıt oluşturulacak.Yalnız başta dediğim gibi 2 işlem var.2.aşamada bizim 3.sütünumuz var orda da fiyatlarımız var.Sizin burda farkları bulup yaptığınız listeleme fiyat sütunu için yapacağız ama değiştirmiyeceğiz bize liste olarak gerekiyor.
İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim...

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Benim çalışmamda ufak bir hata vamış degiştirdim yazdıgım kodlar 65000 ürüne kadar karşılaştırma yapabilirsiniz. kodlar barkod numaraları aynı ürün kodları farklı ürünleri buluyor. sol taraf abc sütunlarını efg sütunlarına göre arıyor sag tarafı efg ye göre abc sütununu tarıyor listeliyor. siz benzersiz bir liste istiyorsanız yani barkod numarasına göre tekrarsız onun için ayrı bir çalışma lazım fiyat sütunu konusunda bir örnek eklerseniz elimizden geldigince yapmaya çalışırız.saygılar.(2.mesajdaki dosya güncel)

Excel Vers. ve Dili
2008-TÜRKÇE
şimdi bizim ürünlerin barkodlu ve fiyatlı olan dosyayı gönderdim.orda bi calışma yaparsanız cok sevinirim.sol taraftaki stok kodları sağ tarafa uyarlancak.yani sol taraftaki stok kodu sagda aynı deil ise sol tarftaki stok kodu sağdaki ile değişecek ve değişik olanları 2. bi sayfada sıralama yaptırmısınız ilk yaptıgınız calışmadaki gibi.bu arada biz sizin makronuzu bızim 26000 ilk listeye uygulayınca pc kafayı yedi:) neden olabilir.şimdiden teşekkur ederim yardımlarınız için.bu arada msn adresiniz varmı? varsa bi sakancası yoksa alabilirmiyim....

Ekli dosyalar

• 1.1 MB Görüntüleme: 8
Excel Vers. ve Dili
2008-TÜRKÇE
saol kardeş 2 ekte guncele baktık ıstedıgımız gıbı olmus caok aol ama 26000 lik listeyi yaparken donuo bı önerın var mı ?

Excel Vers. ve Dili
2008-TÜRKÇE
Bir tuş daha ekleyip farklı olanları herhangi birine uyarlama yapsa.yapabilirmiyiz..

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
dosyanız büyük oldugu için makronun işlemi bitirmesi 15 dakikayı buldu.barkod numarasına göre tekkrarsız kayıtlar ekte (barkod numarası olmayanları dikkate alınmadı.)

Sub mükerrer_sil()
For a = [c65536].End(3).Row To 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("c2:c" & a), Cells(a, "c")) > 1 Then Rows(a).Delete
Next
End Sub

Ekli dosyalar

• 910.8 KB Görüntüleme: 20