• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eşleştirme hakkında

Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyin. Çalıştırmadan önce dosyanıza Sayfa1 adlı bir sayfa ekleyin ve bu sayfada ütün başlıklarını oluşturun. Verileriniz çok olduğundan makronun çalışması uzun sürebilir, işlem tamamlandı uyarısına kadar bekleyin:

Kod:
Sub faturalar()
Dim s1 As Worksheet
Dim s2 As Worksheet
Dim sona As Integer
Dim sonf As Integer

Set s1 = Sheets("E")
Set s2 = Sheets("Sayfa1")

sona = s1.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
sonf = s1.Cells(Rows.Count, "F").End(3).Row

For i = 3 To sona
    If WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("F1:F" & sonf), s1.Cells(i, "A")) = 0 Then
        yeni = s2.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
        s1.Range("A" & i & ":D" & i).Copy s2.Cells(yeni, "A")
        s1.Cells(i, "E") = "Yok"
    Else
        s1.Cells(i, "E") = "Var"
    End If
Next
Msgbox "İşlem Tamamlandı"
End Sub

hocam elinize sağlık yalnız beceremedim siz dosyaya uyarlarmısınız rica etsem

tekrar yaptım ama sanırım sadece kırmızı bölgeyi olduğu gibi fark olarak gösteriyor kontrol edebilirmisiniz

Örnek dosyanızda A sütununda 2544 veri varken makro çalışınca sayfa1'e 1616 satır aktarıyor. Yani hepsini aktarmıyor. Örneğin 3. satırdaki 5425639031 kodunu aktarırken (E sütununa yok diye belirtiyor), 7. satırdaki 5425461868 kodunu aktarmıyor ve E sütununda da var diye belirtiyor. Kodda bir hata yok yani.

hayırlı sabahlar diliyorum üstadlarım yardımcı olma imkanı varmı acaba

Örnek dosyanızda A sütununda 2544 veri varken makro çalışınca sayfa1'e 1616 satır aktarıyor. Yani hepsini aktarmıyor. Örneğin 3. satırdaki 5425639031 kodunu aktarırken (E sütununa yok diye belirtiyor), 7. satırdaki 5425461868 kodunu aktarmıyor ve E sütununda da var diye belirtiyor. Kodda bir hata yok yani.
sayın hocam emeğinize teşekür ederim bahsetmiş olduğunuz saysa 1 e sadece her iki sütünda olmayanı atmali mesela irsaliye numaralarından yola çıkılabilirmi acaba ?

Olmayan bir şeyi nasıl atacak ki! Her ikisinde olmayan bir şey zaten hiç yok değil midir?

Geri