• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eşleştirme Formülü Yardımı!

Excel Vers. ve Dili
EXEL 2013 C++
Ekte yer alan dosyamda iki adet liste mevcut. Sağ tarafta yer alan listedeki değeri sol tarafta yer alan ilçeyle eşleştirip değerini yazmanı istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Örneğin L8 hücresindeki Aladağ ilçesinin değerini sol taraftaki listede yer alan G16 hücresine yazmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

selam,
eki inceleyiniz.

NOT : Gönderilen ekte öncelikle, Metni Sütunlara Dönüştür ile İL ve İLÇE yazan kolon J ve K kolonlarında illere ve ilçelere dönüştürülerek
G7 hücresi için ,

=İNDİS(N$8:N$879;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($B7&"#"&$C7;$J$8:$J$879&"#"&$K$8:$K$879;0)))

formülü ile değerler getirildi.
Yazım şekillerine bakıldığında (birkaç satır için) İL ve İLÇE arasında 2 boşluk var. Bu düzen devamlı bu şekilde ise (ki emin olamadığım için Metni sütunlara dönüştürerek çözüm üretildi) yine G7 hücresi için

=İNDİS(N$8:N$879;KAÇINCI(B7&" "&C7;$M$8:$M$879;0))

formülü ile de çözüm üretilebilir.

link : http://s2.dosya.tc/server3/re2luj/OrnekL.xlsx.html

Son düzenleme:
Teşekküler.

selam,
eki inceleyiniz.

NOT : Gönderilen ekte öncelikle, Metni Sütunlara Dönüştür ile İL ve İLÇE yazan kolon J ve K kolonlarında illere ve ilçelere dönüştürülerek
G7 hücresi için ,

=İNDİS(N$8:N$879;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($B7&"#"&$C7;$J$8:$J$879&"#"&$K$8:$K$879;0)))

formülü ile değerler getirildi.
Yazım şekillerine bakıldığında (birkaç satır için) İL ve İLÇE arasında 2 boşluk var. Bu düzen devamlı bu şekilde ise (ki emin olamadığım için Metni sütunlara dönüştürerek çözüm üretildi) yine G7 hücresi için

=İNDİS(N$8:N$879;KAÇINCI(B7&" "&C7;$M$8:$M$879;0))

formülü ile de çözüm üretilebilir.

link : http://s2.dosya.tc/server3/re2luj/OrnekL.xlsx.html

Üstadım ellerine sağlık formül tam istediğim gibi olmuş. Teşekküler.

rica ediyorum..
kolay gelsin..

Geri