• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eşitliği sağlayan en yakın değeri otomatik buldurmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhaba arkadaşlar
öncelikle sitenin kuruluşunda ve çalışmalarda emeği geçen herkese tşk ederim burdan uzun zamandır çok faydalı bilgiler ediniyorum bilginin paylaşılması gerekliliğine inanan tüm insanları kutluyorum.
Formda bir kaç gündür aradım ancak belki göremedim,
sorunum; bir eşitliği sağlayacak en yakın değeri otomatik buldurmak x(a,b,c)=y(a,b,c,d) d=? örnek dosyam ektedir.
Enerji nakil hatlarının iletken sehimlerini çizdirmek için yaptığım çalışmamda kullanacağım yardımlarınız için
teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Eşitliğe en yakın değer değer bir tamsayımı olacaktır. Değilse virgülden sonra kaç basamak olmalıdır.

Esitliği sağlayan enyakın değer

Günaydın levent bey
İlginiz için teşekkür ediyorum,eşitliği sağlayan sayının tam sayı olması bence yeterli.ancak çözüme zorluk getirmeyecekse virgülden sonra 2 basamak olması hassaslık bakımından daha iyi olur. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar
öncelikle sitenin kuruluşunda ve çalışmalarda emeği geçen herkese tşk ederim burdan uzun zamandır çok faydalı bilgiler ediniyorum bilginin paylaşılması gerekliliğine inanan tüm insanları kutluyorum.
Formda bir kaç gündür aradım ancak belki göremedim,
sorunum; bir eşitliği sağlayacak en yakın değeri otomatik buldurmak x(a,b,c)=y(a,b,c,d) d=? örnek dosyam ektedir.
Enerji nakil hatlarının iletken sehimlerini çizdirmek için yaptığım çalışmamda kullanacağım yardımlarınız için
teşekkür ederim

.

Anlayabildiğim kadarı ile bulduğum çözüm ekte.

.

Ekli dosyalar

sanırım konuyu tam anlatamadım
L10=L11 HANGİ L6 DEĞERİNDE ELDE EDİLİYOR ONU BULDURMAK İSTİYORUM
L10 İLE L11 ARASINDAKİ FARKIN EN KÜÇÜK OLDUĞU SAYI HANGİ L6 DEĞERİ İLE OLUYOR
D3 İÇİN YAPMIŞ OLDUĞUN YARARLI KALABİLİR

sanırım konuyu tam anlatamadım
L10=L11 HANGİ L6 DEĞERİNDE ELDE EDİLİYOR ONU BULDURMAK İSTİYORUM
L10 İLE L11 ARASINDAKİ FARKIN EN KÜÇÜK OLDUĞU SAYI HANGİ L6 DEĞERİ İLE OLUYOR
D3 İÇİN YAPMIŞ OLDUĞUN YARARLI KALABİLİR

.

Ben konunuzu zerre kadar bilmiyorum. Ancak ben olaya matematiksel olarak yaklaştım.

L10=L11 demek, L10 ile L11 arasındaki farkın 0 (sıfır)olması demektir. Bu da pozitif olarak en küçük değerdir.

Bu nedenle, sıfırı bulan başka bir ifade ile L10=L11 eşitliğini sağlayan her L6 değeri çözümdür. İlk mesajınızdaki ifade ile yukarıdaki ifadenizden anladığım şekli ile ürettiğim çözüm bu.

Bence, eğer siz 0'dan farklı en küçük değer diye bir şey istiyorsanız, o zaman en küçük değeri sizin belirlemeniz gerekir. O zaman L10=L11 eşitliğinden söz edilmiyecek, sadece, L10-L11= En küçük değer (0 dan farklı) olsun denmesi gerekecek.

Not: Ayrıca mesajlarınızda büyük harf kullanmayın. Bu karşıdaki insana bağırma (yüksek sesle konuşma) anlamını taşımaktadır.

.

Öncelikle yazım hatamdan ötürü tüm arkadaşlardan özür diliyorum,büyük harf olayının ne anlama geldiğini bilmiyordum.
Evet aslında konu matematik, birbiri ile ilişkili sayılar kullanıldığı bu matametikesel işlemde aslında söylediğiniz gibi (L10-L11 ın mutlak değeri) aradaki farkın enküçük değerini başlangıçta veriyor olmalıyız.Ama bu değer bazen 0,01 olabileceği gibi 3 veya 5 bazende 10 olabiliyor. Ekteki örnekte açıklmaya çalıştım, yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.
Tekrar tüm arkadaşlardan özür dileri.

Ekli dosyalar

günaydın arkadaşlar,
görüntüleyen onca kişiden 2 kişi ilgilendi Levent ve Yurttaş arkadaşada sanırım sorumu iyi anlatamadım.

Öncelikle yazım hatamdan ötürü tüm arkadaşlardan özür diliyorum,büyük harf olayının ne anlama geldiğini bilmiyordum.
Evet aslında konu matematik, birbiri ile ilişkili sayılar kullanıldığı bu matametikesel işlemde aslında söylediğiniz gibi (L10-L11 ın mutlak değeri) aradaki farkın enküçük değerini başlangıçta veriyor olmalıyız.Ama bu değer bazen 0,01 olabileceği gibi 3 veya 5 bazende 10 olabiliyor. Ekteki örnekte açıklmaya çalıştım, yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.
Tekrar tüm arkadaşlardan özür dileri.

.

Dosyanız ekte.

Olmuştur, umarım.

.

Ekli dosyalar

problemimle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim kıymetli vaktini çalıyorum
ancak göndermiş olduğun çözüm deki makro bende hata verdiğindenmi kaynaklı çözümünü anlayamadım,şöyleki d3=530 için bulmuş olduğunuz 2459.178 sonucu doğru sonuç ancak yeni d3 değerini el ile girince hesap yapmıyor ok işareti ile artırmaya çalıştırdığımdada "compile error,
can't find project or library " hatası veriyor exele dönüncede d3=540 olduğunu ancak sonucun önceki değer olan 2459.178 ile aynı kaldığı nı görüyorum.
umarım anlatabilmişimdir.emeğinize saygılar sunuyorum.

problemimle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim kıymetli vaktini çalıyorum
ancak göndermiş olduğun çözüm deki makro bende hata verdiğindenmi kaynaklı çözümünü anlayamadım,şöyleki d3=530 için bulmuş olduğunuz 2459.178 sonucu doğru sonuç ancak yeni d3 değerini el ile girince hesap yapmıyor ok işareti ile artırmaya çalıştırdığımdada "compile error,
can't find project or library " hatası veriyor exele dönüncede d3=540 olduğunu ancak sonucun önceki değer olan 2459.178 ile aynı kaldığı nı görüyorum.
umarım anlatabilmişimdir.emeğinize saygılar sunuyorum.

.

1. D3 hücresi değerini G17 hücresinden almaktadır. Eğer Scrool Bar'ın Cell Link hücresini G17 değil de D3 yaparsanız. O zaman böyle bir bağlantı yapmamıza gerek kalmaz.

2. Makro hatasına gelince. Dosyayı açın. ALT ve F11 tuşlarına birlikte basın. Gelinen yerde References'e girin. Solver'ı bulup kutusuna çentik koyduktan sonra kapatın.

Not: Senli, benli ifadelerden hoşlanmıyorum. Bunu tekrarlamazsanız iyi olur.

.

söylediklerinizden g17 yi d3 yaptım, ancak referances VBAproject de sadece MİSSİNG:SOLVER.XLAM var onunda çentik işareti var.benim makine win7 ofis 2003 kullanıyorum
acaba bundanmıdır diye xp ofis 2007 makinedede denedim her iki makinedede başka solver bulamadım hata devam ediyor d3=530 olduğundaki bulunan değer 2459.178 değişmiyor makro güvenliğide kaldırılmış halde acaba nerde hata yapıyorum bilemedim.

söylediklerinizden g17 yi d3 yaptım, ancak referances VBAproject de sadece MİSSİNG:SOLVER.XLAM var onunda çentik işareti var.benim makine win7 ofis 2003 kullanıyorum
acaba bundanmıdır diye xp ofis 2007 makinedede denedim her iki makinedede başka solver bulamadım hata devam ediyor d3=530 olduğundaki bulunan değer 2459.178 değişmiyor makro güvenliğide kaldırılmış halde acaba nerde hata yapıyorum bilemedim.

.

Daha önce eklediğim dosyayı da çalıştıramadığınızı anlamış bulunmaktayım.

Önce bu eklentiyi eklemeniz gerekir.

http://www.excel.web.tr/f60/solver-addin-z-c-eklent-s-uygulamalari-t18901.html

Nasıl ekleneceği yukarıdaki linkteki dosyanın ilk sayfalarında anlatılmıştır.

Tekrar deneyin. MISSING ile başlayanın çentiğini kaldırın.

.

sabrınız için teşekkür ederim
standart exel kullanıcısı olduğum için bilgilerim sınırlı ama söylediklerinizi yapınca çözücü çalıştı
ellerinize sağlık. fakat oku hareket ettirince yine "compile error sub or function not defined" uyarısı geliyor.
her d3 değerine karşılık bulunan sonucu ayrı hücreye kayıt edebilmek gibi bir lüksümde olabilirmi
acaba emeğinize sağlık

sabrınız için teşekkür ederim
standart exel kullanıcısı olduğum için bilgilerim sınırlı ama söylediklerinizi yapınca çözücü çalıştı
ellerinize sağlık. fakat oku hareket ettirince yine "compile error sub or function not defined" uyarısı geliyor.
her d3 değerine karşılık bulunan sonucu ayrı hücreye kayıt edebilmek gibi bir lüksümde olabilirmi
acaba emeğinize sağlık

.

Bu kez; ALT ve F11 tuşlarına birlikte basın. Gelinen yerde References'e girin. Solver'ı bulup, kutusuna çentik koyun.

Çalışmaması için bir neden artık göremiyorum.

.

Günaydın iyi çalışmalar,
Haklısınız sorun benim makinede, win 7 - 64 bit olduğu içindir sanırım solver i işaretlemek için bulamıyorum, xp 32 bit 2003 exel olan diğer makinede denetim solver i buldum ve işaretledim solver makrosunu çalıştırınca bu seferde "named argument not found" hatası verdi ve modüldeki "engine:"mavi renkli oldu.

Günaydın iyi çalışmalar,
Haklısınız sorun benim makinede, win 7 - 64 bit olduğu içindir sanırım solver i işaretlemek için bulamıyorum, xp 32 bit 2003 exel olan diğer makinede denetim solver i buldum ve işaretledim solver makrosunu çalıştırınca bu seferde "named argument not found" hatası verdi ve modüldeki "engine:"mavi renkli oldu.

.

1. Ben bunu yıllardır Win Xp, Excel Xp, Excel 2003 çalıştrdım.

2. Halen Win Xp Excel 2010 ve Win7 64, Excel 2010'da çalıştırmaktayım.

Bakalım başka yerlerden çalıştıramama gibi şikayetler gelecek mi?

.

sonunda hatanın benim bilgi eksikliğimden kaynaklandığını anladım yardımlarınız için çok
teşşekkür ederim.
iyi çalışmalar.

Geri