• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Equation Nesnesini Görüntülemek ve Resim Olarak Kaydetmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BedriA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007, 32
Arkadaşlar,

Aşağıda ekli örnek dosyada sayfadaki resimleri görüntüleyip resim olarak kaydedebiliyorum.

Ancak bunun şöyle bir sıkıntısı var ki Equation nesnesini önceden resme dönüştürülmüş olması gerekiyor. Bu dönüştürme işlemini, nesneyi oluşturduktan sonra manuel olarak yapmak zorunda kalıyorum.

İstediğim, oluşturulan equation nesnesini Image1'de görüntülemek ve etrafında çizgi olmadan masaüstüne kaydetmek.

Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden.

Not: Userform üzerinde bir Combobox var, doğrusu ne işe yaradığını bilmiyorum. Hataya neden olur diye silmedim ama kullanmıyorum.
Bundan kaynaklı hatalar olabilir.
Bu dosyadaki tüm kodlar Halit Hoca'ya aittir.

Selam ve saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba daha önceki mesajımda benzer kodlar vardı
örnek olarak
[ f(x)=] bu sonuca ulaşmak için C2:D6 aralığındaki klavye tuş karekterlerine bak

sayfada (Equation.3 nesnesini A1 hücresine oluştur) bu komut düğmesine tıkla

sonrada (resim olarak kayıt yap) bu komut düğmesine tıkla

sonuçları gözlemle

bundan sonra sayfadaki resmi userform da siz gösterirsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba daha önceki mesajımda benzer kodlar vardı
örnek olarak
[ f(x)=] bu sonuca ulaşmak için C2:D6 aralığındaki klavye tuş karekterlerine bak

sayfada (Equation.3 nesnesini A1 hücresine oluştur) bu komut düğmesine tıkla

sonrada (resim olarak kayıt yap) bu komut düğmesine tıkla

sonuçları gözlemle

bundan sonra sayfadaki resmi userform da siz gösterirsiniz.

Halit Hocam,

Düğmeler bende çalışmıyor.
Sanırım sürümlerden kaynaklı bir uyumsuzluk var.

Konuyu açmadan önce, eski mesajlarınıza tekrar baktım, uyarlamaya çalıştım ancak beceremedim.

Bu başlıkta istediğim şu ki, örnek dosyadaki Image1 de artık equation.3 nesnesi görüntülemek ve bu görüntüyü kenar çizgisi olmadan resim olarak ihraç etmek.
Böylece kullanıcı sadece denklemini yazmak için excel sayfasına gidecek ve orda başkaca bir işlem yapmayacak. Sayfaya buton eklemeye gerek kalmayacak böylece.

Siz hemencene sonuca gitmek istiyorsunuz
burada anlatılmak istenen istediğiniz biçimde resimin sayfaya kayıt yapılıp yapılmadığı

kodları birleştirdim sayfa4 deki (Equation.3 nesnesini A1 hücresine oluştur) komut düğmesine tıklayınca A1 deki nesneyi otomatik oluşturuyor resim olarakta A10 hücresine kayıt yapıyor bu dosya kayıt yapılmış hali

Ekli dosyalar

Siz hemencene sonuca gitmek istiyorsunuz
burada anlatılmak istenen istediğiniz biçimde resimin sayfaya kayıt yapılıp yapılmadığı

kodları birleştirdim sayfa4 deki (Equation.3 nesnesini A1 hücresine oluştur) komut düğmesine tıklayınca A1 deki nesneyi otomatik oluşturuyor resim olarakta A10 hücresine kayıt yapıyor bu dosya kayıt yapılmış hali

Halit Hocam,

Düğmeler bende çalışmıyor.
Sanırım sürümlerden kaynaklı bir uyumsuzluk var.

Makroları butonlara atayarak da denedim, sürekli hata veriyor.

bu dosya direk açildığında userform açılıyor
orada Denklem Editörünü Aç düğmesine tıkla sayfaya ve userformdaki image nesnesine oluşturulan resim geliyor.

Ekli dosyalar

bu dosya direk açildığında userform açılıyor
orada Denklem Editörünü Aç düğmesine tıkla sayfaya ve userformdaki image nesnesine oluşturulan resim geliyor.

Halit Hocam,

Sanıyorum ben bir şeyleri eksik izah etmişim, bu yüzden sizi boşuna uğraştırdım, bunun için kusura bakmayın.

Şöyle izah edeyim:

Kullanıcı Denklem Editörünü Aç butonunu yeni bir nesne oluşturmak (matematik sorusu yazmak gibi) için kullanacak. Sorusunu yazdıktan sonra çıkacak, userforma dönecek ve sorusunu Image1 de görüntüleyip resim olarak ihraç edecek.

Örnek dosyamı tekrar ekliyorum.

Ekli dosyalar

C ve D sütunundaki hücre değerlerine bak
burada SendKeys yöntemi ile klavyedeki tuşlara bastırıyoruz.

Ekli dosyalar

Video kayıtı yaparken baba radyosunu dinliyordum onun müzik sesini de kayıt yapmışım

Video kayıtı yaparken baba radyosunu dinliyordum onun müzik sesini de kayıt yapmışım

Halit Hocam,

Equtaion nesnesine yazdırılmasının nedeni klavye ile yazılamayan karakterler... Mesela toplam sembolü, integral sembolü, matrisler vs...

Ayrıca buton benim f(x)=2x+2 yazacağımı nerden anlıyor?

herhalde anlatamadık c ve d sütunnuna klavyede hangi karektere basılacaksa o yazılacak
tabi klavyede olmayan karekterlerde bu yöntem çalışmaz

.

Bu örneği inceleyin.

.

İdris Hocam,

Halihazırda kullandığım yöntem bu zaten.
Ben nesneyi resme çevirmeden Image1'de görüntülemek ve buton ile resim olarak ihraç etmek istiyorum.

İlginiz için teşekkür ediyorum.

Geri