• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

envanter ve kalibrasyon listesi

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
arkadaşlar ben bir elektronik teknikeriyim ve bir hastanede çalışıyorum. Görevim
1)tıbbi cihazların hastane geneli (toplam) envanter listesini çıkarmak
2)tıbbi cihazların bölüm bazında envanter listesini çıkarmak
3)tıbbi cihazların bölüm bazında yıllık bakım planlarını çıkartmak
4)tıbbi cihazların yıllık kalibrasyon planlarını çıkartmak ayrıca bu planı bölüm bazında da çıkartmak
5)tıbbi cihazların bakım-onarım kartlarını çıkarmak
6) tıbbi cihazların tanıtım kartlarını çıkartmak
ben hastanemi gezerek genel envanterimi çıkardım ve bu envanterimi bir excel tablosuna yerleştirdim.
şimdi ise bu envanter tablosunda yapmak isteyip de yapamadıklarımı ve sizden yardım istediğim konuları yazmak istiyorum ;

1) envanter formuma formun "Bulunduğu Birim" kısmına bir "Birim Bazında Envanteri Görüntüle Butonu" eklemek istiyorum. Bu buton şu görevi yapmalı ;
ben "Bulunduğu Birim" kısmından herhangi bir hücreyi bir kez tıklayıp o hücreyi seçtiğimde ve "Birim Bazında Envanteri Görüntüle Butonu" na tıkladığımda o birimin birim bazında envanteri otomatik olarak başka bir tablo olarak ekrana gelmeli. Nasıl yapılır yine bilmiyorum ama yine bu ekrana gelen "bölüm bazında envanter listesin"de 2 buton olmalı ;birincisi "Ana Envantere Geri Dön" butonu ki bu butonu tıkladığımda ana envanter tablosuna geri dönebilmeliyim. ikincisi "Bölüm Bazında Envanteri Yazdır" butonu ki bu butona basıldığında Bölüm Bazında Envanter tablosunu yazdıra bilmeliyim.

2) envanter formuma formun "Bulunduğu Birim" kısmına bir "Birim Bazında Yıllık Bakım Planını Görüntüle Butonu" eklemek istiyorum. Bu buton şu görevi yapmalı ;
ben "Bulunduğu Birim" kısmından herhangi bir hücreyi bir kez tıklayıp o hücreyi seçtiğimde ve "Birim Bazında Yıllık Bakım Planını Görüntüle Butonu" na tıkladığımda o birimin birim birim bazında Yıllık Bakım Planı otomatik olarak başka bir tablo olarak ekrana gelmeli. Nasıl yapılır yine bilmiyorum ama yine bu ekrana gelen "bölüm bazında yıllık bakım planı" tablosunda 2 buton olmalı ;birincisi "Ana Envantere Geri Dön" butonu ki bu butonu tıkladığımda ana envanter tablosuna geri dönebilmeliyim. ikincisi "Bölüm Bazında Yıllık Bakım Planını Yazdır" butonu ki bu butona basıldığında Bölüm Bazında Envanter tablosunu yazdıra bilmeliyim.

3) Ana Envanter Tablomun "Cihazın Adı" kısmında bir "Cihaz Tanıtım Kartını Görüntüle" butonu olmalı ve bu buton şu işi yapmalı;
ben "Cihazın Adı" kısmından herhangi bir hücreyi bir kez tıklayıp o hücreyi seçtiğimde ve "Cihaz Tanıtım Kartını Görüntüle" butonuna tıkladığımda o cihazın "Cihaz Tanıtım Kartı" otomatik olarak başka bir tablo olarak ekrana gelmeli. Nasıl yapılır yine bilmiyorum ama yine bu ekrana gelen "Cihaz Tanıtım Kartı" tablosunda 2 buton olmalı ;birincisi "Ana Envantere Geri Dön" butonu ki bu butonu tıkladığımda ana envanter tablosuna geri dönebilmeliyim. ikincisi "Cihaz Tanıtım Kartını Yazdır" butonu ki bu butona basıldığında "Cihaz Tanıtım Kartı" tablosunu yazdıra bilmeliyim.

4) Ana Envanter Tablomun "Cihazın Adı" kısmında bir "Cihaz Bakım-Onarım Kartını Görüntüle" butonu olmalı ve bu buton şu işi yapmalı;
ben "Cihazın Adı" kısmından herhangi bir hücreyi bir kez tıklayıp o hücreyi seçtiğimde ve "Cihaz Bakım-Onarım Kartını Görüntüle" butonuna tıkladığımda o cihazın "Cihaz Bakım-Onarım Kartı" otomatik olarak başka bir tablo olarak ekrana gelmeli. Nasıl yapılır yine bilmiyorum ama yine bu ekrana gelen "Cihaz Bakım-Onarım Kartı" tablosunda 2 buton olmalı ;birincisi "Ana Envantere Geri Dön" butonu ki bu butonu tıkladığımda ana envanter tablosuna geri dönebilmeliyim. ikincisi "Cihaz Bakım-Onarım Kartını Yazdır" butonu ki bu butona basıldığında "Cihaz Bakım-Onarım Kartı" tablosunu yazdıra bilmeliyim.

5)envanter formuma formun "Bulunduğu Birim" kısmına bir "Birim Bazında Yıllık Kalibrasyon Planını Görüntüle Butonu" eklemek istiyorum. Bu buton şu görevi yapmalı ;
ben "Bulunduğu Birim" kısmından herhangi bir hücreyi bir kez tıklayıp o hücreyi seçtiğimde ve "Birim Bazında Yıllık Kalibrasyon Planını Görüntüle Butonu" na tıkladığımda o birimin Birim Bazında Yıllık Kalibrasyon Planını otomatik olarak başka bir tablo olarak ekrana gelmeli. Nasıl yapılır yine bilmiyorum ama yine bu ekrana gelen "Birim Bazında Yıllık Kalibrasyon Planını " tablosunda 2 buton olmalı ;birincisi "Ana Envantere Geri Dön" butonu ki bu butonu tıkladığımda ana envanter tablosuna geri dönebilmeliyim. ikincisi "Birim Bazında Yıllık Kalibrasyon Planını Yazdır" butonu ki bu butona basıldığında Bölüm Bazında Yıllık Kalibrasyon Planını yazdıra bilmeliyim.

Ayrıca Ben Ana Envanter Formunda cihazların adında , markasında , modelinde , seri numarasında vs (yani formlarda ne bilgiler varsa) değişiklik yaparsam yeni cihaz eklersem,cihaz çıkarırsam veya seri numarasını değiştirirsem veya bir tarih değiştirirsem yani her ne değişiklik yaparsam bu değişiklikle otomatik olarak alt formlara da (Birim Bazında Envanter Formları, Birim Bazında Yıllık Bakım Planı Formları, Birim Bazında Yıllık Kalibrasyon Planları Formu, Bakım Kartları, Cihaz Tanıtım Kartları ) yansımalı bilgiler otomatik olarak değişmeli

Ekli dosyalar

Sn ömürturtar
İşe ilk önce envanter tablonuzu tam ve veri tabanına mantığına uygun olarak düzenlemekle başlayın;
1- Alanlar arasında "Demirbaş No" uygun veya siz her alet için bir benzersiz bir kayıt numarası Sıra No gibi bir sutun açın.
2- Formüllü ve GÜN KALDI PERİYODİK BAKIMA veya zaten belli olan hastane adı gibi sütunlarınız olmasın. Çünkü onlar kodlarla veya geçici yardımcı sütunlarla çalışma anında elde edilebilir.
3- Bakım ve Kalibrasyonlar için bir milat tarihi ve bu işler için aralıklar aylık, 3 aylık 12 aylık (yıllık) gibi aralıklar belirtilmeli daha sonraki hesaplamalar için baz olacak.
Yukarda dediğim gibi envanter tablonuzu düzenlerseniz, diğer yapmak istediğiniz şeyler aşama aşama gerçekleştirilir.

sn omerceri
bu söylediğiniz düzenlemeyi nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilirmisiniz ?

Benim gördüğüm kadarıyla, J, R, S, T, U, V, W Sütunlar gereksiz silin, Kırmızı yazılı sütun başlıklı alanları ise son bakım ve kalibrasyon tarihi olarak ayarlayın. Bütün aletlerin demirbaş numarası varsa ve doldurabilecekseniz sorun yok. Aksi taktirde her kayıt için bir sıra numarası 1, 2, 3 gibi verdiğiniz bir sütun oluşturun.

Kalibrasyon ve envanter formu

Sn ömerceri istediğiniz değişiklikleri yaptım ve yeni formu atıyorum

İlk aşama için örnek, combobox tan birim seçin butona tıklayın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Birim Bazında Yıllık Bakım Planı Formu

İyi Akşamlar Hocam

Ana envanter listesinde isteğiniz üzerine örnek olarak acil servis birimine ait bakım tarihlerini doldurdum hem o dosyayı hemde istediğiniz Yıllık Bakım Planı Formunu yolluyorum.
Hocam Ana envanterde görüleceği gibi bazı cihazların bakımları yılda bir kez bazıları 4 kez bazıları 3 kez bazılarıda 2 kez planlanmış.

Merhaba sn ömürturtar
Ben de bir hastaneye biyomedikal cihaz teknikeri olarak yeni atandım.Size verilen görevin aynısı bana da verildi . Nerden ve nasıl başlayacağım konusunda çok kararsız ve bilgisizim .İnternetten yararlanabileceğim bir şeyler ararken bu formu gördüm . Deneyimlerinizden ve bilginizden yaralanmak istiyorum .Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

sn ardap

sn ardap

her şeyden önce hastaneni birim birim dolaşıp tüm cihazların hem toplu hemde birim bazında envanterini çıkartmalısın çünki eğer envanterini bilmiyorsan hiçbirşey yapamassın
1adım : envanterini çıkart bu envanterde cihazların bulundukları birimin adı marka ,model,seri numaraları mutlaka olmalı
2. adım: daha sonra birim bazında bakım planlarını ve bakımı planladığın her cihaz için bakım kartlarını hazırlamalısın.
3.adım: her yıl tıbbi cihazların kalibrasyonlarını yaptırmalısın bunun için "kalibrasyonları yaptırılacak cihazların listesi" adlı bir liste hazırlamalı ve hangi cihazları kalibrasyona vereceğine karar vermelisin.
4. adım : cihazlarını birkere kalibrasyon yaptırdığında birdahaki sene için kalibrasyon planını hazırlamalısın

Mesajımı ciddiye aldığınız için öncelikle teşekkür ederim .Maalesef hastanemiz cihaz envanter listesine sahip değil .Sizin de dediğiniz gibi birim birim dolaşıp bir liste oluşturmak gerekecek.İşin en zor kısmı bu gibi geliyor. Bu zaman zarfında dikkat etmem gereken başka konular olursa yardımınızı esirgemeyin lütfen .Kendimi çok büyük sorumluluk altında hissediyorum bu konuda yardım edecek bir personel olmaması da endişemi arttırıyor.Umarım bu işi başarıyla halledebilirim.İyi çalışmalar

tıbbi cihaz yönetimi

sn ardap

her şeyden önce hastanenin kalite birimiyle hiç bağını kesme sürekli iletişim halinde ol onlar seni yönlendireceklerdir.birde başınızdaki mühendise sık sık danış. bu arada hangi hastanedesin ve yatak sayısı kaç ?

Ben Elazığ dayım. 600 yataklı bir hastanedeyim.Kalite biriminden hangi konuda yardım almalıyım (bakım ve kalibrasyon süreleri konusunda mı?)Maalesef bu işte tek başımayım .Bağlı olduğum bir mühendiste yok anlayacağınız

Bu işle uğraşan kimseyi bulamadım .İşler sistematik olarak olarak yürümemiş geçici çözümlerle yürümüş.

Geri