• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Envanter Listeleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan chro.x
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
Merhaba ;

hsj2c.jpg

Resimde ekli olan rulmanları

hsk1f.jpg

şekildeki gibi bir listele yapıp , bu listeden seçebileceğimiz , bu listeye ekleyip listeden çıkartma fonksiyonlarıyla kullanıp ...

hsk2g.jpg

resimde olduğu gibi seçili rulmanın stok adeti ; fiyatı özellikleri ve resminin olduğu ayrı bir pencerede göstermesini sağlayabileceğim bir envanter dosyası oluşturmak istiyorum.

Tahminimce uzun bir kodlama ve sabır isteyen bir çalışma olacak. Yardım etmek isteyenlerden böyle bir isteğim olacak.

Merhaba,
Siz bir başlayın, dosyanızı hazırlayın, örnek verilerinizi girin yapamadığınız noktada örnek dosyanızı bizimle paylaşın yardımcı olan mutlaka bulunur.
Resimlerde belirtilenlerin yapılmasını bizden beklemek fazla kolaya kaçmakm olmaz mı?
Hoşçakalın.

Aslına bakarsan haklısınız , ben makro bilmediğim için istemiştim ama dediğiniz gibi ben elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışayım onun üzerinden yardım isterim . (kod bilgim olmadığı için o konuda bir şey yapabilir miyim bakacağız artık :redface: )

Rulman bilgilerini ekleyin yardımcı olayım.

Ben ricamı bir daha ifade etmeye çalışayım , gerekirse o rulmanların özelliklerini listeleyip eklerim buraya. Amacım bu makro ile user forma rulman özelliklerini ekleyip silebilmek ve onları görüntüleyebilmek.

httns.jpg

Gibi ana bir menü üzerinde listeden çift tıklayarak veya seç butonu ile ilgili rulmanın penceresi açılıp ( boş bir pencerede açılabilir yeni rulman eklemek için )

httqn.jpg

bu açılan pencereden seçilmiş rulmanın özellikleri görüntülenip stokta kaç adet kaldığı ve mevcut ise resmi görüntülenecek. Bu pencerede seçili rulmanın özelliklerinde düzenleme yapılabilirse daha kullanışlı olacaktır diye düşünüyorum.

Yardımını istediğim bu konunun elbette kolay olmadığını biliyorum ve kimsenin yapmaya mecbur olmadığının bilincindeyim . Makro VBA da 0 olduğum için hem sorunlarımı çözmek için yardım arıyorum hem de bu yardımlarla öğrenebilir miyim diye bir çaba içerisindeyim. İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Linkteki program istediğimden fazlasına sahip. Ancak benim bunu excel de isteme sebebim hem makroyu öğrenme fırsatım olacak hem de başka elemanları aynı şekilde listeliye bilme şansım olacak. isteğimin yoğun ve uzun olduğunun farkındayım fakat yardım etmek isteyenler için konu güncel olup beni de yönlendirmenizi rica ediyorum.

Geri