• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Enteresan bir korumalı dosya problemi

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
:roll:12 inch ekranlı tablet pc ve 19 inch ekstra monitörü aynı anda kullanıyorum. Küçük ekranda bir excel dosyası, büyük ekranda başka bir excel dosyasını açarak çalışıyorum. Malumunuz iki ayrı ekranda iki excel dosyası için iki MS Excel programı çalıştırıyorum.

Enteresan bir sorunum var. 1. MS Excel içinde açmış olduğum dosyalarda değil ama, 2. MS Excel içindeki korumalı dosyalarda, dosyayı korumaya alırken izin verdiğim ( hani koruma şifresi girilen pencerenin altında hücreleri seç, sütun ekle, sıralama yap vb. işlere izin verip verilmemesini sağlayan kutucuklar vardır ya... ) maddeler, 2. MS Excel içerisinde tiklnememiş olarak görünüyor, sadece ilk 2 kutucuk tikli, diğerlerinin hepsimde tikler kalkmış. Böyle olunca 2. MS Excel dosyasında kenarlık çizmek, sıralama yapmak gibi işlemleri yapamıyorum. 2. MS Excel içindekini kapatıp, aynı dosyayı 1. MS Excel içerisinde tekrar açtığımda korumayı kaldırınca tüm kutucukların işaretli ( izinli ) olduğunu görüyorum.

Nedir bu sorunun sebebi ve nasıl çözebilirim ?

NOT: Excel 2003 TR kullanıyorum, 2. MS Excel'deki korumalı dosyada biçimlendirme yapmama izin verilmeyen hücreler Kilitli yada gizli olarak işaretli değil...

Son düzenleme:
Geri