Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
benim isteğim şöyle: enter tuşunun işlevini sağ yönde gidecek şekilde değiştirdim ancak belirli bir sütundan sonra entera bastığımda sağa değil bir alt satıra geçmesini istiyorum.
üstadım bunu makrosuz çözme şansım yok mudur? esasen benim için entera bastığımda sağa kayarken mesela 6. sütundan sonra bir alt satırın ilk sütununa geçsin ve tekrar o satırın 6. sütununa gelince bir alt satırın ilk sütununa geçsin yeterli. bunu sağlama şansım yoksa makro yu deniyecem teşekkürler.
hmm. ömer bey sayfa koruma ile yana doğru ilerlemeyi sınırlıyorum ancak son sütuna gelince bir alt satıra inmiyor malesef. aynı satırın ilk sütununa gidiyor. benim amacım örneğin A-E sütunları arasında çalışmak. bu bağlamda 1E hücresinden sonra enter a bastığımda 2A hücresine geçmesi ve enter ile ilerlediğimde 2e hücresinden sonra 3a hücresine geçmesi vs. aslında gönderdiğiniz ekli dosya işime yarayabilir ancak kendi kullanımıma nasıl uydurabilirim çözemedim. (c sütununu atlıyor gönderdiğiniz excel dosyası) ayrıca sürekli a sütunundan ilerlemiyeceğim. yeri geldiğinde farklı bir sütuna geçebilirim. özetle esas amacım A-E sütunları arasında çalışmak ve bulunduğum hücreden bir sağdaki hücreye enter ile geçmek eğer son hücreye ( E sütununa ) geldi ise bir alt satırın ilk hücresine geçmesi.
Yapılışını açıklayayım, deneyip kullanımı hakkında siz karar verin.
Tüm sayfası seçin / alan seçiliyken / fare ile sağ klik / hücre biçimlendirme / Koruma bölümünden,
Kilitli ve Gizli seçeneklerini işaretleyin ve tamam ile işlemi bitirin.
Daha sonra sadece veri girişi yapmak istediğiniz hücreleri seçin ve alan seçiliyken / fare ile sağ klik / hücre biçimlendirme / Koruma bölümünden,
Kilitli ve Gizli seçeneklerindeki işaretleri kaldırın ve tamam ile işlemi bitirin.
Son olarak, Sayfa Koruma menüsüne girin, buradaki seçeneklerden sadece "Kilidi açılmış hücreleri seç" seçeneği işaretli olsun, diğer tüm seçeneklerdeki işaretleri kaldırın ve tamam ile işlemi bitirin.
Artık yukarıda verdiğim örnek gibi sadece izin verilen alanda tabloyu kullanabilirsiniz.
söylediklerinizi uyguladım. çalışma alanını sınırlama konusunda yardımcı oldu ancak asıl isteğim olan çalışma alanında enter tuşu ile sağa doğru ilerlerken çalışma alanının son sütununa geldiğimde bir alt satıra inemiyorum. sanırım bunu makro ile çözmem lazım. işte burda sizin çalışmanız kullanılabilir ancak öncelikle isteğime uygun düzenleyebilmeliyim. kodlarınızı gönderirseniz bunu da çözerim
Kodlar verdiğim linkteki dosyada mevcut. Aynı kodları kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken data sayfasında enter sırasındaki hücre adreslerini belirlemek.
Kodları şifrelemek için, VBA ekranından / VBAProject Properties menüsüne girin ve Protection kısmından Lock seçeneğini işaretleyip alt kısımdaki password ve confirm password bölümlerine şirfenizi yazın.
üstad kodlara nasıl erişirim çözemedim anladığım kadarıyla baktım yazılmış bi makro göremedim. ama senin örneğin tam istediğim gibi. sen benim için düzenleyip gönderebilir misin. ben satır sınırı olmaksızın a-e sütunları arasında çalışmak istiyorum. şimdiden teşekkürler
Eklediğim linkteki 5. numaralı dosyada nasıl yapıldığını açıklamıştım. Kodları görmek için, dosyanın veri sayfasına üzerine sağ kilik yapın ve kod görüntüle seçeneğini işaretleyin.
şimdi daha önce sorduğum bu soruyu sayfa kilitleyerek çözmüştüm ancak bu sefer sayfada işlem yapmam gerektiğinde sürekli kilidi açıp geri kapatmam gerekiyor. aynı isteğimi makro ile çözmem mümkün müdür?
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.