• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Enter la geçince makro çalışsın

Excel Vers. ve Dili
2000 türkçe
Arkadaşlar merhaba,

Kayıt yöntemiyle bir makro oluşturdum. Bu makroyu düğme ile çalıştırıyorum. Makronun ismi de "Düğme3_Tıklat" Kısaca makro a sayfasına girilmiş bilgileri b sayfasına yeni satır ekleyip burada ki ilgili yerlere kopyalıyor sonra a sayfasındaki yerleri siliyor. Şimdi a sayfasında b1 hücresinden bilgi girmeye başladım b2 b3 b4 b5 enson b6 ya veriyi girdikten sonra enter a basınca "Düğme3_Tıklat" isimli makroyu otamatik olarak çalıştırabilirmiyim.(Yani mausu ve kısayolu kullanmak istemiyorum. Birde bir hücreye veri girerken başka sayfada ki verilerin benzerlerinin altta pencere şeklinde açılıp aynısı varsa oradan seçerek geçmek istiyorum. Örneğin b6 hücresine "ali veli" yazacağım a ya bastığımda başka sayfadaki daha önce girilmiş isimlerden a ile başlayanları altta pencere olarak açsın oradan hücreye ali veli yi seçebileyim.ama yoksa da yeni ismi girip geçeyim

Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kod:
Sub auto_open()
    Application.OnKey "{ENTER}", "Düğme3_Tıklat" 'numeric pad kullanarak
    'Application.OnKey "{~}", "Düğme3_Tıklat" 'ALT tuşuna basarak
End Sub
Sub Düğme3_Tıklat()
    MsgBox "e"
End Sub
Sub auto_CLOSE()
    Application.OnKey ""
End Sub

olmadııı bu arkadaşım ama sağolasın

Son düzenleme:
dostum teşekkür ederim fakat 1.sini seçersem yani enter ile çalışanı, daha 1.hücrede enter a basınca makroyu çalıştırıyor. 2 . si ise alt+enter ile çalışan; enson hangi makroyu çalıştırdı isem onu çalıştırıyor.

Benim istediğim b1 den b13 e kadar kayıt giriyorum. b13 hücresini gelip enter layınca makro çalışsın...

Yine de çok teşekkür ederim

hızlı giriş sayfasının kod kısmına aşağıdaki kodları girip deneyin.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
Static a As Range
If a.Address = "$B$13" Then
Düğme3_Tıklat
End If
Set a = Target
End Sub

Kod:
Sub auto_open()
If ActiveCell.Address <> [b13].Address Then Exit Sub
    Application.OnKey "{ENTER}", "Düğme3_Tıklat" 'numeric pad kullanarak
    'Application.OnKey "{~}", "Düğme3_Tıklat" 'ALT tuşuna basarak
End Sub
şeklinde deneyin.

Buradaki cevaplar sizin sorunuzun ilk kısmı için geçerli ve benim incelediğim kadarıyla problemsiz çalışıyor.

Şimdi a sayfasında b1 hücresinden bilgi girmeye başladım b2 b3 b4 b5 enson b6 ya veriyi girdikten sonra enter a basınca "Düğme3_Tıklat" isimli makroyu otamatik olarak çalıştırabilirmiyim.(Yani mausu ve kısayolu kullanmak istemiyorum.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Address <> "$B$6" Then Exit Sub
    Düğme3_Tıklat
End Sub
Private Sub Düğme3_Tıklat()
    MsgBox "Düğme3_Tıklat makrosu çalışdı. "
End Sub

Teşekkür ederim Enson oldu...Yani işimi gördü. Yanlız B6 hücresine mutlaka birşey girmem yada f2 basıp enterlamam gerekiyor ...Çok sağol arkadaşım...

Hamitcan şöyle söyleyeyim b6 ya bazen veri giriyor bazen girmiyorum yani şöyle örnekleyeyim bazı faturalarda hem %8 hem %18 lik işlem oluyor. Bazı faturalarda da kdvsiz işlem oluyor. Şimdi yukardan aşağıya %1 %8 %18 ve kdv siz diye hücreler geliyor kdv li faturalar da işliyorum kdv siz tutar olanda.b6 hücresine geldiğimde bir veri girsemde girmesemde enter a basınca makro çalışsın istedşm. Sağol

Kod:
başlık satırını aşağıdaki şekilde değiştirin.
Kod:
Private Sub Worksheet_selectionChange(ByVal Target As Range)

Arkadaşlar Merhaba, Enter e basınca makronun çalışmasını sadece bir hücre için değilde belirlenen hücrelerde enter e basıldığınca çalışması mümkünmü? Örneğin sadece B6 hücresi için değilde, B6:B100 hücreleri arasında entere basıldığında çalışmasını istiyorum, Teşekkürler, İyi Çalışmalar,

Sayın, serqet link feki konuyu inceledim, ekli dosyayı indiremedim, yazılanlara görede yapamadım,

Makro1 yerine çalışmasını istediğiniz kendi makronuzun adını yazıp deneyin.

If Intersect(Target, [B6:B100]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
If Target.Column = 2 Then Call Makro1
End Sub

Geri