• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Enter ile comboboxtan çıkış

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar,
Comboboxta veriyi seçip entere tıklayınca comboboxtan çıkıp commandbuttona gitmesini istiyorum. Tabb tuşu ile olan bu işlevi comboboxta enter ile nasıl uygulayabilirim?
Teşekkür ederim...

Userform mu sayfa mı belirtmemişsiniz .
Userform ise , vba kısmında userforma sağ tıklayıp tab order seçin ve sıralayın.
Bildiğim kadarı ile sayfada tab tuşundan başka seçenek yok gibi ...

Sevgili Cems,
Userformda yer alan comboboxta veriyi girdim ya da comboboxta listeden seçtikten sonra enter tuşuna basınca commandbuttona geçmesini istiyorum.
Tabb tuşunun işlevini enter tuşu ile yapmak istiyorum...

Userformda sağ tıklayın tab order seçin , bir sıralama görürsünüz. Bu nesnelerin sırasıdır. Bu sırayı aşağı veya yukarı tuşları ile sıra değiştirirerek birinden cıkısta diğerine gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz.
Yani entera bastığınızda sonraki nesne commandbuttun ise , burayı save edip kapattığınızda arayüz bu seçime uygun davranacaktır.

Maalesef, tabb tuşunda çalışıyor ama enter tuşunda çalışmıyor...

Kod:
Private Sub ComboBox1_Click()
Me.CommandButton1.SetFocus
End Sub

Sayın Seyit Tiken öncelikle teşekkür ederim.
Ancak comboboxa veri girerken daha ilk karakteri girince comboboxtan çıkıyor.Örneğin 125yazacak olsam 1 yazınca makro aktif oluyor. Oysa yapmak istediğim şey comboboxa 125'i yazıp enter tuşuna basınca aktif olması...
Maskroyu
Private Sub ComboBox1_Enter()
olarak da denedim olmuyor.

kodu silin aşağıdakini yapıştırın.:cool:
Kod:
Private Sub ComboBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
If KeyCode = 13 Then CommandButton1.SetFocus
End Sub

Geri