• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En Yüksek Not Alanın İsimin Nasıl Bulabilirim ???

Arkdaşlar Burdaa en yuklek not ala kişinin ismini bie yere nasıl yazdırabilimm makro ilee değil ama formul ( işlev ilee )

En yüksek notu alan kişi sayısı birden fazla, hepsininde isminin listelenmesini istiyormusunuz?

Aşağıdaki formülü deneyin.

=DOLAYLI("c"&KAÇINCI(MAK($J$7:$J$36);$J$7:$J$36;0)+6)

Rica ederim. Ama lütfen mesajlarınızı büyük harfle yazmamaya özen gösterin ayrıca doğru bir Türkçe kullanmanızı rica ederim. (en azından kelimeleri doğru kısaltmadan yazalım.)

çok özür dilerim. belki bu bilgi bana hiç lazım olmayacak ama;
merak ettim. bütün 100 alanların ismini isteseydi nasıl bir cevap olurdu?

SN.leventm
formülünüzdeki "+6" nın işlevi nedir acaba. formül sonlarında devamlı görüyorum bazen "+16" bazen "+8" gibi neyi ifade ediyor acaba veya işlevi ne? Mesela bu tabloda ben "+6"nın işlevini çözümleyemedim.

Sn Acemi1' Alıntı:
bütün 100 alanların ismini isteseydi nasıl bir cevap olurdu?
Bunun için ekte bir dosya sunuyorum.

Sn kombo' Alıntı:
formülünüzdeki "+6" nın işlevi nedir acaba. formül sonlarında devamlı görüyorum bazen "+16" bazen "+8" gibi neyi ifade ediyor acaba veya işlevi ne? Mesela bu tabloda ben "+6"nın işlevini çözümleyemedim.

Bu değer; ilave bulunan verinin satır nosunu bulmak için kullanılmaktadır. Kaçıncı işlevi; bir listede bulduğu değerin kaçıncı sırada olduğunu verir. Örneğin bu dosyada J7:J36 aralığında 3. sıradaki veridir. Formül sonucu 3'tür, ama bana satır nosu lazım olduğundan yani 9 rakamını bulmam gerektiğinden 6 rakamını bir sabit olarak ekledim.

sn. acemi1 aklımdaki diğer soruyu da sormuş. Sormaya çekinmiştim.
sn. leventm ilginiz için teşekkür ederim.

Rica ederim. Ama neden sormaya çekindiğinizi anlayamadım. Bu vesile ile tüm üyelerimize şu açıklamayıda yapmakta fayda görüyorum. Takıldığınız, merak ettiğiniz herşeyi ne kadar basit olursa olsun lütfen sormaktan çekinmeyin.

Birde bu dosyayı bir inceleyiniz.
İsimler arasında hızlı geçiş yapmak için, imleci ComboBox'un(içine) sağına tıklayıp aşağı ve yukarı "OK" işaretiyle yapabilirsiniz.

Geri