• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En yakın 1. ve 2. değeri buldurma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Büyükten küçüğe sıralı bir tabloda girilen değere en yakın 1. ve 2. büyük/küçük değeri getirme. Örnek dosya ektedir. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Estağfurullah. Ben anlatamamışım anlaşılan. Yeşil bölgeye hisse ismi girildikten sonra yan hücreye de bir fiyat değeri giriliyor. İstenen bu hisseye ait sütundan, girilen fiyata en yakın fiyatları bulabilmek. Örneğin; AKBNK yazıldığında, AKBNK' a ait fiyatların bulunduğu sütunda arama yapacak. Ve fiyat girildiğinde, örnekte 8.52' ye en yakın fiyatlar 8.51 ve 8.54. Bunlara 1. yakın dedim. Yine tabloya göre AKBNK için girilen 8.52 ye en yakın ikinci fiyatlar ise 8.32 ve 8.96. Bunlara da 2. yakın dedim. Hisse isimleri ve aranan fiyat değişken. Yani yine AKBNK için 7.65 fiyatı yazıp; bir büyüğü ve bir küçüğü olmak üzere, 1. yakın olarak 7.62 ve 7.69 bulunmalı, 2. yakın olarak bir büyüğü ve bir küçüğü olan 7.45 ve 7.73 değerleri gelmeli. Yalnız her bir sütunun yanına yardımcı sütun eklemem zor ve alan kaplayıcı olur. Örnek küçültülmüş halde verildi. Yoksa esas veri tablosunda 450 hisse ve 40-50 sütun var. Ve zamanla satır ve sütun sayılarıda artacaktır. İlginize teşekkürler.

Sayın Yurttaş affınıza sığınarak bir ricam daha olacak. Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Kaldırılan Bölüm: /xl/comments1.xml parçası XML hatası içeriyor. (Açıklamalar) Yükleme hatası. Satır: 2, sütun : 172.

Bu hata ile dosya açılıyor sayın Yurttaş. Sonuç aradığım gibi ancak örnekte küçülterek verdiğim hisse isimlerini içeren sütun sayısı esas veri tablomda 450 ve yeni hisseler geldikçe 500-550-600 ... olarak artacak. Bu durumda 450 ve daha fazla sayıda yeni Ad alanlarımı tanımlamam gerekiyor. Çünkü yazdığınız formülleri esas veri tabloma uygulayıp aşağı ve yana doğru kopyalayıp çoğaltmak ve diğer hisseleri de eklemek istediğimde;
"Girdiğiniz değer geçerli değil. A kullanıcısı bu hücreye girilebilecek sınırlanmış değere sahip." uyarısı geliyor. Son hal ektedir. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba Syın
alperey333
İyi Çalışmalar

M2 Hücresini Seçin
Veri - Doğrulama - Liste
KAynak Bölümünde

=$C$1:$H$1 Olanı

$H$1 - $j$1

=$C$1:$j$1 Yapın

Tamamı Tıklayın

M2 Hücresini Aşağıya Doğru Çekin

İstediğiniz olucaktır.

Veri Doğrulama - Ayarlar - Kaynak Bölümünde;
=$C$1:$H$1 kısmını
=$C$1:$J$1 olarak değiştirdim. M sütununu aşağı doğru çekmenin bir anlamı yok, çünkü M sütunu boyunca yazılacak hisseler aratılan hisse olacak. Veri sütunlarında (B-H sütunları) hisse isimlerinin bulunduğu sütun başlıklarını sırasıyla takip etmesi gerekmiyor. Yani B-H Veri tablosu gibi olup 450 sütuna kadar (B-QJ) artabilir, M sütunu aratılacak hisse anlamında ve N sütunu aratılan hisseye ait sütunda, aranan değer anlamında. Dediklerinizi yaptım ama bence Ad tanımlamaları ile ilgili bir durum. İlginize teşekkürler.

Kaldırılan Bölüm: /xl/comments1.xml parçası XML hatası içeriyor. (Açıklamalar) Yükleme hatası. Satır: 2, sütun : 172.

Bu hata ile dosya açılıyor sayın Yurttaş. Sonuç aradığım gibi ancak örnekte küçülterek verdiğim hisse isimlerini içeren sütun sayısı esas veri tablomda 450 ve yeni hisseler geldikçe 500-550-600 ... olarak artacak. Bu durumda 450 ve daha fazla sayıda yeni Ad alanlarımı tanımlamam gerekiyor. Çünkü yazdığınız formülleri esas veri tabloma uygulayıp aşağı ve yana doğru kopyalayıp çoğaltmak ve diğer hisseleri de eklemek istediğimde;
"Girdiğiniz değer geçerli değil. A kullanıcısı bu hücreye girilebilecek sınırlanmış değere sahip." uyarısı geliyor. Son hal ektedir. Teşekkürler.

Anlatmam biraz zaman alacağından, siz tüm hisseleri sütun ekleyerek,ekleyin.

Ben dosyayı yapayım.

.

Peki Sayın Yurttaş. Veri sayfası ve Arama sayfasından oluşan asıl dosya ektedir.

İlk bakışta anlaşılır olsun düşüncesiyle örnek dosyada sadeleştirme ve küçültme yapmıştım. Formülasyonu daha sonra kendim çoğaltırım diye düşünmüştüm. Kusuruma bakmayın lütfen. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Peki Sayın Yurttaş. Veri sayfası ve Arama sayfasından oluşan asıl dosya ektedir.

İlk bakışta anlaşılır olsun düşüncesiyle örnek dosyada sadeleştirme ve küçültme yapmıştım. Formülasyonu daha sonra kendim çoğaltırım diye düşünmüştüm. Kusuruma bakmayın lütfen. Teşekkürler.

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

AKBNK 8.51 100 Alt Band1 değil 100 Alt Band2
8.54 100 Üst Band2 değil 100 Alt Band1
8.96 100 Üst Band1 değil 100 Üst Band2
9.08 100 Ortalama değil 100 Üst Band1
gelmesi gerekiyor. Destek/Direnç sütunlarında bulduğu değerlerin hepsi birer kayıyor.
Formülü anlayabilseydim yapabilirdim belki ama. Usta işi.

.

En baştaki band formüllerine, en son parantezden önce +1 yazın. Sonra bunu aşağıya doğru kopyalayın.

Bunu diğerlerinde (sadece band ) de yapın.

Örnek:

E2 hücresindeki:

Kod:
=INDIRECT("Veri!B"&MATCH(D2;INDIRECT("Veri!"&ADDRESS(2;MATCH($B2;HİSSE;0)+2;4)&":"&ADDRESS(23;MATCH($B2;HİSSE;0)+2;4));0)[COLOR="Red"]+1[/COLOR])

şeklinde olmalı.

Not: Yukarıda dosyayı güncelledim.

.

Geri