- Excel Vers. ve Dili
- excel 2003
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Büyükten küçüğe sıralı bir tabloda girilen değere en yakın 1. ve 2. büyük/küçük değeri getirme. Örnek dosya ektedir. Teşekkürler.
Sayın Yurttaş affınıza sığınarak bir ricam daha olacak. Dosya ektedir.
Kaldırılan Bölüm: /xl/comments1.xml parçası XML hatası içeriyor. (Açıklamalar) Yükleme hatası. Satır: 2, sütun : 172.
Bu hata ile dosya açılıyor sayın Yurttaş. Sonuç aradığım gibi ancak örnekte küçülterek verdiğim hisse isimlerini içeren sütun sayısı esas veri tablomda 450 ve yeni hisseler geldikçe 500-550-600 ... olarak artacak. Bu durumda 450 ve daha fazla sayıda yeni Ad alanlarımı tanımlamam gerekiyor. Çünkü yazdığınız formülleri esas veri tabloma uygulayıp aşağı ve yana doğru kopyalayıp çoğaltmak ve diğer hisseleri de eklemek istediğimde;
"Girdiğiniz değer geçerli değil. A kullanıcısı bu hücreye girilebilecek sınırlanmış değere sahip." uyarısı geliyor. Son hal ektedir. Teşekkürler.
Peki Sayın Yurttaş. Veri sayfası ve Arama sayfasından oluşan asıl dosya ektedir.
İlk bakışta anlaşılır olsun düşüncesiyle örnek dosyada sadeleştirme ve küçültme yapmıştım. Formülasyonu daha sonra kendim çoğaltırım diye düşünmüştüm. Kusuruma bakmayın lütfen. Teşekkürler.
=INDIRECT("Veri!B"&MATCH(D2;INDIRECT("Veri!"&ADDRESS(2;MATCH($B2;HİSSE;0)+2;4)&":"&ADDRESS(23;MATCH($B2;HİSSE;0)+2;4));0)[COLOR="Red"]+1[/COLOR])