• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En uygun maliyetli rasyonun bulunması

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Arkadaşlar aşağıda bir adet yem rasyon programı bulunmaktadır şimdi benim sorum ise şu şimdi SIĞIR SÜT 18 - TOZ VE PELET yazan yere tıklayıp içine girince yem analiz durumu kısmına ham proteini ve m.enerjiyi ben yazayım oda bana en uygun maliyetli rasyonu çıkarsın yani şunlardan şu kadar koy bu değerleri en ucuz bu şekilde sağlarsın gibi umarım anlatabildim birazcık vba bilgim var ve excel 2010 kullanıyorum yardımalrınız iin şimdiden tşkler

Ekli dosyalar

bu arada başlığı zannedersem kurallara uygun atmadım ama değiştiremiyorumda konu başlığını bu nedenle şimdiden özür dilerim

Merhaba

Ben başlığınızı düzelttim. Sorunuza gelirsek, Yem analizi yaparken ham protein ve m.enerji verileriniz siz gireceksiniz. Diğer verilerin formülasyonu nedir? Bir örnekle açıklarmısınız.

Merhaba

Ben başlığınızı düzelttim. Sorunuza gelirsek, Yem analizi yaparken ham protein ve m.enerji verileriniz siz gireceksiniz. Diğer verilerin formülasyonu nedir? Bir örnekle açıklarmısınız.

aslında diğer sayfalarda birer örneği var şimdi istediğimiz şu oraya protein ve enerjiyi yazdığımızda kendisi şundan şu kadar koy bundan bu kadar koy diyecek tabi bizim istediğimiz maddeler arasından seçim yapacak biz diyeceğizki sen bu yemde şu şu şu maddeleri kullanabilirsin programda bize diyecekki bu maddeler arasından şundan şu kadar kullanarak isteğdiğin bu enerjiyi elde edersin maliyeti şu diyecek umarım anlatabilmişimdir ilginiz için çok teşekkür ederim

asıl isteğimiz programın bize neleri koyacağımızı söylediğimizde en ucuz maliyetli yemi yapmasıdır iş yerinden istiyorlar excel bilgim iyi die ama burda takıldım işte bence önce varyasyonları hesaplamalı sonrada en ucuzunu bulup değerleri bize sunmalı açıkçası şaka karışık bizim yerimize excel düşünsün istiyoruz

Geri